Crap înăbuşit

Durata: 60 minute

Complexitate: Mediu

12
Ingrediente:
800 g fileu de peşte (crap, biban),
4 cepe,
4 roşii,
2 linguri de făină de porumb,
½ pahar bulion de peşte,
3 căţei de usturoi,
sare,
piper negru măcinat,
cuişoare englezeşti boabe,
pătrunjel şi cimbru verde.
Cum preparăm:
Fileul (cu piele) îl tăiem felii, îl presarăm cu sare şi piper, îl trecem prin făină şi-l prăjm în lei încins.
Ceapa o tăiem semiinele şi o călim până devine aurie.
Ceapă şi peştele le punem în tavă straturi, adăugăm cuişoare englezeşti, acoperim cu bulion şi înăbuşim la foc domol 35-40 minute.
Curăţăm roşiile de pieliţă, le tăiem în două şi le punem în tavă timp de 5 minute.
Înainte de a fi gata adăugăm usturoiul pisat şi cimbrul.
Se serveşte cu mămăligă cu unt şi roşii proaspete, se garniseşte cu pătrunjel verde.

Poftă bună!

© 2016, Tina.

PAGE TOP