Crema de zahar ars

crema-de-caramel
crema-de-caramel

Crème brûlée, desertul care nu dezamageste

Crema de zahăr ars (cunoscută în engleză și franceză ca Crème brûlée) este un desert obținut din ouă, zahăr și lapte. Crema de zahăr ars a ajuns un desert foarte popular datorită gustului său deosebit. Poate fi ornat cu frișcă, sau combinat cu vanilie, în modul tradițional.

 


Crema de zahar ars
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 4
Ingrediente:
  • 100 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 150 g zahăr pentru caramel
  • 4 ouă
  • esență de vanilie
Cum preparam:
  1. Inca de la inceput trebuie sa alegem forma in care preparam crema. Putem folosi o singura forma sau mai multe forme mici termorezistente. Eu am optat pentru forme mai mici.
  2. Intr-o tigaie topim pe foc mic 150g de zahar. In momentul in care se formează putina spuma deasupra, turnam zaharul ars in fiecare forma.
  3. Rasucim fiecare forma pentru a tapeta pereții cu caramel. Lasam apoi sa se raceasca.
  4. Amestecam ouale cu 100 g de zahar si esenta de vanilie.
  5. Turnam laptele, pe care l-am incalzit, treptat in crema de oua.
  6. Turnam compozitie in fiecare forma în care avem caramelul racit.
  7. Asezam formele intr-o tava in care turnam apa.
  8. Introducem tava cu formele în cuptor si coacem la foc mic timp de 60 minute. Avem grija ca apa din tava sa nu dea în clocot.
  9. Din 10 în 10 minute mai adaugam putina apa rece in tava.
  10. Crema de zahar ars este gata in momentul in care inclinand forma, crema se va desprinde usor de margini.
  11. Dupa ce s-a racit complet, o rasturnam pe farfurioare si ornam dupa bunul nostru gust.
  12. Deasupra turnam sos caramel.
Pofta buna!

 

4-copie  7-112  1010-copie-2  10-copie-3-copie10-copie  11-copie-2 11-copie-3  11-copie14  15

 

Savoare si bun gust – Crema de zahar ars

[wysija_form id=”2″]

 

 

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Piept de pui gratinat
Piept de pui gratinat

O reteta excelenta, usor de facut, cu ingrediente putine, la indemana oricui. Pieptul de pui astfel gatit ti se topeste in gura, incat nu te poti...

Închide