Crostini cu dovleac

Crostini cu dovleac

dovleac

 


Crostini cu dovleac
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 4
Ingrediente:
  • 1 dovleac mic, taiat pe jumatate si curatat de seminte
  • 1 jumatate de lingura de ulei de masline extravirgin
  • 3 cepe mari, taiate marunt
  • un praf de sare
  • un praf de piper
  • 1 bagheta frantuzeasca taiata felii subtiri
  • 3 linguri de unt de migdale
Cum preparam:
  1. Preincalzim cuptorul la 200 de grade Celsius.
  2. Punem dovleacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu partea taiata in jos si lasam la copt timp de 45 de minute.
  3. Dupa ce observam ca pulpa s-a inmuiat suficient, o adunam cu o lingura si o transferam in recipientul blenderului.
  4. Incalzim jumatate din cantitatea de ulei intr-o tigaie mica la foc mediu, adaugam ceapa, sarea si piperul si o lasam la prajit timp de 5 minute, pana devine aurie.
  5. Intre timp, ungem feliile de paine cu restul de ulei si le punem la copt timp de 8-10 minute, pana devin aurii.
  6. Adaugam ceapa calita si untul de migdale in blender, alaturi de dovleac si mixam pana obtinem un piure omogen.
  7. Intindem pasta obtinuta pe feliile de franzela coapta si consumam preparatul imediat.

 

 

 

© 2016, Tina.

PAGE TOP