Dovelcei umpluti

Dovlecei umpluti

 

Dovlecei umpluti

O reteta din bucataria traditionala romaneasca

Au aparut dovleceii in piata si nu am putut trece indiferenta pe langa ei. Imi plac in mod deosebit facuti pane, insa de data aceasta am vrut sa incerc si altceva. M-am oprit la o reteta simpla, dovlecei umpluti. Nu mi-a parut rau, am avut un pranz pe cinste, gustos, aromat si satios.

 

Dovelcei umpluti
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Fel principal
Bucataria: Romaneasca
Portii: 6
Ingrediente:
  • 4-5 bucati dovlecel
  • 500 g piept de pui
  • 0,5-1 ceasca orez
  • 1-2 bucati ceapa
  • 1 morcov
  • 1 lingura Sos de tomate (sau ketchup)
  • 1 lingura zahar
  • busuioc verde (marar sau patrunjel), dupa gust
  • 30 g ulei pentru prajit
  • 50 ml smantana
  • sare si piper - dupa gust
Cum preparam:
  1. Spalam carnea de pui si o taiem in cuburi dupa care o tocam intr-un blender sau masina de carne.
  2. Curatam si spalam morcovul si ceapa, apoi dam morcuvul prin razatoarea mare si tocam marunt ceapa.
  3. Spalam orezul si il punem la fiert in apa cu sare timp de 10-15 minute, dupa care il strecuram si il dam sub un jet de apa. Il lasam sa se scurga.
  4. Punem o tigaie pe foc, turnam uleiul si cand este incins punem ceapa si morcovul si sotam la foc mediu 2-3 minute.
  5. Spalam verdeata si o tocam in bucatele mici.
  6. Intr-un castron amestecam legumele, verdeata, carnea de pui si orezul, apoi condimentam cu sare si piper. Amestecam bine si am terminat de pregatit umplutura.
  7. Spalam dovleceii, recomand dovlecei tineri, taiem cozile iar apoi fiecare dovlecel il taiem transversal in 2-3 bucati (depinde de marimea dovlecelului), pentru a obtine “butoiase” cu o inaltime de 5 cm.
  8. Cu o lingura scobim miezul de la fiecare dovlecel lasand intreaga placa de baza.
  9. Umplem cu preparatul de carne, legume si orez, fiecare dovlecel asezandu-I in picioare in oala in care ii vom fierbe.
  10. Pregatim un sos din apa fierbinte (500-600 ml in functie de marimea oalei) in care dizolvam pasta de tomate si smantana,apoi adaugam sare, piper, zaharul si dupa gust orice alte condimente.
  11. Turnam sosul in oala peste dovlecei, acoperim cu un capac si dam la fier pe foc mic.
  12. Fierbem aproximativ 50-60 minute.
  13. Servim preparatul cald asezonat cu smantana.
Pofta buna!

            

Savoare si bun gust – Dovlecei umpluti

 

© 2016 – 2017, Tina.

Trimite si prietenilor tai. Multumesc pentru Share si Like!
20
PAGE TOP

Ti-a placut? Trimite si prietenilor tai. Multumesc pentru Share si Like. :-)