Dovlecel cu rosii si branza

Dovelecei cu rosii si branza
Dovelecei cu rosii si branza

O reteta simpla si gustoasa

Un aperitiv foarte gustos, care face fata cu brio unui platou festiv pe o masa de sarbatoare.
Este sezonul legumelor proaspete, ieftine, gustoase si este pacat sa nu dam frau liber inventivitatii si sa profitam din plin de aceste trufandale oferite de natura,bucurandu-ne familia si musafiri.

 

Dovlecel cu rosii si branza
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Aperitiv
Bucataria: Romaneasca
Portii: 10
Ingrediente:
  • 1 buc dovlecel
  • 2 buc rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 100 g branza telemea nu foarte sarata
  • 4-5 linguri maioneza (dupa gust)
  • sare - dupa gust
  • 3 linguri ulei de masline
  • marar sau patrunjel - dupa gust
Cum preparam:
  1. Curatam dovlecelul de coaja si il taiem rondele.
  2. Spalam rosiile si deasemenea le taiem rondele.
  3. Intr-o tigaie in care am pus uleiul de masline prajim pe ambele parti dovlecelul pana prinde o culoare aurie, apoi il lasam sa se raceasca.
  4. Dam prin razatoare branza, adaugam usturoiul pisat si maioneza. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem o crema.
  5. Daca folosim o branza nesarata, asezonam cu sare dupa gust.
  6. Pe o felioara de dovlecel punem o lingurita de crema peste care asezam o feliuta de rosiedin nou o lingurita de grema peste care o alta felie de dovlecel deasupra caruia asezam un bob de crema.
  7. Putem folosi pentru distribuirea cremei un posh de bucatarie si aranjamentul va avea un aspect frumos.
  8. Aranjam pe un platou si garnisim cu verdeata.
Pofta buna!

 

1dovelecei  2dovelecei 3dovelecei  4dovelecei - Copie 5dovelecei  6dovelecei 8dovelecei

 

Savoare si bun gust – Dovlecel cu rosii si branza

© 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Pulpe de pui in sos de muștar

Durata: 60 minute Complexitate: Ușor   Un preparat delicios luat din caietul de retete al mamei mele. Pulpe de pui in sos de  muștar  sunt o...

Închide