Category : Dulciuri

124 posts

prajitura cu babane
  Combinatia de banane si caramel da un rezultat senzational. O prajitura delicioasa foarte usor si rapid de facut. Prajitura cu banane si caramel va fi o surpriza placuta atat pentru o masa in familie cat si pentru o masa cu musafiri. Merita sa o incercati.
Inghetata de pepene galben
  Inghetata de casa nu ingrasa, daca este preparata din fructe. Mai multe informatii despre cat de sanatoasa este inghetata aflati aici . O categorie aparte de inghetata este cea a sorbeturilor. Sorbetul este un fel de inghetata de post, deci fara oua, fara lapte. O specialitate din piure sau suc de fructe care se centrifugheaza si se …
Prajitura cu piersici
Imi plac foarte mult piersicile, caise, nectarinele, pot spune ca le ador. Suntem in plin sezon al acestor fructe si trebuie sa profitam din plin de acest lucru. Si dupa o zi de munca vreau sa pregatesc o prajitura usor si iute de facut, o prajitura aromata, cu un gust fin de scortisoara care alaturi …
tort zmeura
Fiind sezonul zmeurei profit din plin si ma bucur de aroma ei inconfundabila. Am facut un tort dintr-un blat simplu pe care l-am umplut cu o crema fina de vanilie, frisca si fructe proapete de zmeura. Combinatia dintre crema fina putin dulce si fructele de zmeura proaspete dulce-acrisor, este una pe deplin reusita. Am obtinut …
Gem de zmeura fara conservant
Gemul de zmeura este un deliciu greu de refuzat. Cu o aroma imbietoare si un gust fin, gemul de zmeura sta in fata multor dulceturi. Reteta  pe care o voi redacta mai jos, este foarte simpla si usor de facut.
Blat pufos
Este o reteta simpla usor de facut, iar acest blat il recomand pentru orice tort delicios cu diverse creme si arome. Putem portiona cu succes acest blat in 3-4 parti pentru a obtine un tort inalt. Deasemenea in compozitia blatului putem pune si arome, vanilie, rom, migdale. Secretul blatului este ca ingredientele folosite sa fie …
pandispan pufos
Pandispanul este o reteta cu ingrediente putine, usor de realizat. Este reteta preferata a familiei mele. Ori de cate ori avem pofta de ceva dulce apelam la Pandispan. Intotdeauna am in congelator visine, zmeura, cirese, fructe de padure, pregatesc un Pandispan  deasupra presar cateva fructe si gata prajitura. Astazi vom prepara un pandispan pufos cu cacao. …
Crema de vanilie
Cea mai cunoscuta si cea mai des intalnita este crema de vanilie sau cu numele ei cunoscut  de crème patissière. Crema de vanilie o folosim cu succes pentru a umple Eclerele, Cremsit-ul, o folosim la diverse toturi si o putem pune si la placintele cu mere sau la celebrele croissante. Reteta cremei de vanilie pe care o …
PAGE TOP