Category : Torturi

33 posts

tort-cu-foi-de-miere-si-frisca
O prajitura cu foi fine si fragede, ce ti se topesc in gura. Prajituta mea are doar 7 foi, am facut-o in graba intr-o zi de sambata, destul de aglomerata. Reteta originala are vre-o 20 de foi, iar tortul arata ca un adevarat turn si este dedicat unei familii mari. Este o reteta ce pare …
tort zmeura
Fiind sezonul zmeurei profit din plin si ma bucur de aroma ei inconfundabila. Am facut un tort dintr-un blat simplu pe care l-am umplut cu o crema fina de vanilie, frisca si fructe proapete de zmeura. Combinatia dintre crema fina putin dulce si fructele de zmeura proaspete dulce-acrisor, este una pe deplin reusita. Am obtinut …
Blat pufos
Este o reteta simpla usor de facut, iar acest blat il recomand pentru orice tort delicios cu diverse creme si arome. Putem portiona cu succes acest blat in 3-4 parti pentru a obtine un tort inalt. Deasemenea in compozitia blatului putem pune si arome, vanilie, rom, migdale. Secretul blatului este ca ingredientele folosite sa fie …
pandispan pufos
Pandispanul este o reteta cu ingrediente putine, usor de realizat. Este reteta preferata a familiei mele. Ori de cate ori avem pofta de ceva dulce apelam la Pandispan. Intotdeauna am in congelator visine, zmeura, cirese, fructe de padure, pregatesc un Pandispan  deasupra presar cateva fructe si gata prajitura. Astazi vom prepara un pandispan pufos cu cacao. …
Tort cu crema de lamaie si bezea
Aceasta este una dintre acele retete in care totul este simplu , am gasit reteta intr-o revista italiana si am respectat-o intocmai. Tortul crema de lamaie si bezea este un tort in care componentele sunt echilibrate in asa fel incat rezultatul final este uimitor, iar gustul depaseste toate asteptarile.
Tort iepuras
Iepurasul a devenit in imaginatia copiilor, simbolul Sarbatorilor de Pasti. Pentru a le face o bucurie sa le pregatim un gustos tort  iepuras. Este o reteta simpla cu un rezultat minunat.  
Felie Tort Marianne
Este un tort extrem de usor de facut, dar cu un gust delicat de care nu te mai saturi. Cu forma s-a neregulata ornat cu frisca proaspata si fructe de tot felul da impresia unui tort sofisticat, care ne va uimi musafiri.
Este un tort delicios care necesită păstrarea la frigider aproape 8 ore înainte de a fi servit, pentru frăgezirea blatului. În loc de compot de caise putem folosit orice alte fructe – cireșe, piersici, căpșuni. În cazul în care compotul este foarte dulce, cantitatea de zahăr din crema ar trebui redusă.
PAGE TOP