Pogacele cu branza
Autor: 
Categoria: Aperitive festive
Bucataria: Romaneasca
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 10
 
Ingrediente:
  • 400 g făină
  • 10 g drojdie uscată
  • 200 g unt
  • 150 g brânză cremoasă
  • 1-2 linguri smântână
  • 2 galbenușuri
  • sare
  • 1 galbenuș
  • 1 lingura lapte
Cremă:
  • 300 g brânză Feta
  • 1-2 linguri smântână
  • 2-3 linguri zeamă sfecla roșie
Cum preparam:
Pogăcelele:
  1. Punem făina, sarea și drojdia uscată într-un bol in care adăugăm untul și le framâtăm împreună până aluatul capătă aspect fărâmicios.
  2. Adăugăm gălbenușurile și brânza apoi și frământăm până pana se încorporeaza bine toate ingredientele.
  3. După cât cere aluatul adăugăm una sau două linguri de smântână.
  4. Când am obținut un aluat consistent ușor de frământat îl lăsăm la odihnă, acoperit, pentru apoximativ 30 minute.
  5. Punem aluatul pe o masă de lucru și cu sucitorul întindem o foaie de 2,5 - 3 mm.
  6. Decupăm rondele cu ajutorul unui pahar sau al unei forme.
  7. Așeazăm rondelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și ie ungem cu galbenușul frecat cu o lingura de lapte. Coacem timp de 15-20 minute, până se rumenesc în cuptorul încins la 200 °C.
  8. Când sunt gata le lasăm să se răcească, apoi le tăiem pe jumătate.
Umplutura:
  1. Brânza Feta o freacăm cu smântâna și sucul de sfecla roșie atât cât să rămână consistenta. Pentru sucul de sfeclă am cumpărat un borcan de sfeclă rosie murată.
  2. Crema obținută cu ajutorul unui poș o punem in interiorul pogacelei, dupa preferința se poate așeaza deasupra somon sau prosciutto.
  3. Sunt aspectoase și gustoase.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/pogacele-cu-branza/