Omleta taraneasca
Autor: 
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 2
 
Ingrediente:
  • 6-8 ouă,
  • 150 g slănină sau șuncă țărănească
  • ½ pahar smântână,
  • ½ lingură făină de grâu,
  • 2 linguri lapte,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri de unt.
Cum preparam:
  1. Laptele, făina, ouăle, smântâna, sarea şi piperul le amestecăm până obţinem o masa omogena.
  2. Într-o tigaie punem slănina sau şunca tăiată felii mari, se prăjeşte puţin, apoi se toarnă amestecul şi se coace la cuptor pînă este gata.
  3. O scoatem din cuptor și o presărăm cu unt topit
  4. Se serveşte cu mămăligă sau paine proaspata.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/omleta-taraneasca/