Friptura de porc italiana cu crusta de pesto
Autor: 
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 4
 
Ingrediente:
  • 2-3 roşii uscate în ulei
  • 750 g cotlet de porc
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de pesto rosso (vezi reteta depesto rosso)
  • 1-2 linguri de pesmet
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ceapă
  • 300 g roşii cherry
  • 2-3 fire de busuioc
  • sare, piper
Cum preparam:
  1. Rumenim carnea pe toate părţile în două linguri de ulei încins.
  2. Tăiem roşiile uscate în cubuleţe și le amestecăm cu restul de ulei de măsline, pesto și pesmet.
  3. Ungem friptura cu amestecul obținut...datorită acestui amestec vom avea o crustă delicioasă.
  4. Curățam usturoiul și ceapa și le tăiem cubulețe, pregătim si roșiile cherry și le tăiem jumătăți, tocăm frunzele de busuioc.
  5. Rumenim ușor cubulețele de usturoi și ceapă si le adăugăm peste friptura care am așezat-o într-o tava termorzistentă, dăm la cuptor timp de aprox. 70-80 minute la 200 °C.
  6. Acoperim tava, dacă avem o tavă fară capac vom aseza peste o folie alimentară de aluminiu. După aproximativ o oră, îndepărtam capacul (folia), adăugăm roșiile și busuiocul și lăsăm să prindă crusta.
  7. Servim alături de o salată verde.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/friptura-de-porc-italiana-cu-crusta-de-pesto/