Crema de zahar ars
Autor: 
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 4
 
Ingrediente:
  • 100 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 150 g zahăr pentru caramel
  • 4 ouă
  • esență de vanilie
Cum preparam:
  1. Inca de la inceput trebuie sa alegem forma in care preparam crema. Putem folosi o singura forma sau mai multe forme mici termorezistente. Eu am optat pentru forme mai mici.
  2. Intr-o tigaie topim pe foc mic 150g de zahar. In momentul in care se formează putina spuma deasupra, turnam zaharul ars in fiecare forma.
  3. Rasucim fiecare forma pentru a tapeta pereții cu caramel. Lasam apoi sa se raceasca.
  4. Amestecam ouale cu 100 g de zahar si esenta de vanilie.
  5. Turnam laptele, pe care l-am incalzit, treptat in crema de oua.
  6. Turnam compozitie in fiecare forma în care avem caramelul racit.
  7. Asezam formele intr-o tava in care turnam apa.
  8. Introducem tava cu formele în cuptor si coacem la foc mic timp de 60 minute. Avem grija ca apa din tava sa nu dea în clocot.
  9. Din 10 în 10 minute mai adaugam putina apa rece in tava.
  10. Creme brulee este gata in momentul in care inclinand forma, crema se va desprinde usor de margini.
  11. Dupa ce s-a racit complet, o rasturnam pe farfurioare si ornam dupa bunul nostru gust.
  12. Deasupra turnam sos caramel.
Pofta buna!
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/creme-brulee/