Pulpa de vita in sos de vin
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 6
 
Ingrediente:
  • 1 kg pulpă de vită cu os
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • ½ țelină cu frunze
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 pahare cu apă fierbinte
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • 50 g slănină
  • 50 g unt
  • Sare, piper
  • Pentru sos:
  • ½ pahar cu vin alb
  • ½ pahar cu frișcă
  • 1 linguriță făină
  • coaja unei lămâi
  • sare
  • piper
Cum preparam:
  1. Pulpa de vită o împănam cu felioare de slănină, o săram și piperam, după care o așezam într-o tavă.
  2. Adaugam rondele de morcov, rondele de ceapă, bucăți de țelină, felii de rădăcină de pătrunjel si apă.
  3. Dăm tava la cuptor, la foc mediu, iar când carnea este pe jumătate făcută, o stropim cu vin și untul topit.
  4. În timp ce carnea se rumenește în cuptor, din când în când o umezim cu zeamă din tavă.
  5. Preparam sosul din vinul amestecat cu coajă de lămâie rasă.
  6. Fierbem împreună 5 minute. Omogenizam făina cu frișca și adaugam amestecul în sos.
  7. Servim sosul alături de legume și carne.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/pulpa-de-vita-in-sos-de-vin/