Pulpa de vita in sos de vin
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Portii: 6
- 1 kg pulpă de vită cu os
- 2 cepe
- 1 morcov
- ½ țelină cu frunze
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 pahare cu apă fierbinte
- 1 pahar cu vin alb sec
- 50 g slănină
- 50 g unt
- Sare, piper
- Pentru sos:
- ½ pahar cu vin alb
- ½ pahar cu frișcă
- 1 linguriță făină
- coaja unei lămâi
- sare
- piper
- Pulpa de vită o împănam cu felioare de slănină, o săram și piperam, după care o așezam într-o tavă.
- Adaugam rondele de morcov, rondele de ceapă, bucăți de țelină, felii de rădăcină de pătrunjel si apă.
- Dăm tava la cuptor, la foc mediu, iar când carnea este pe jumătate făcută, o stropim cu vin și untul topit.
- În timp ce carnea se rumenește în cuptor, din când în când o umezim cu zeamă din tavă.
- Preparam sosul din vinul amestecat cu coajă de lămâie rasă.
- Fierbem împreună 5 minute. Omogenizam făina cu frișca și adaugam amestecul în sos.
- Servim sosul alături de legume și carne.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/pulpa-de-vita-in-sos-de-vin/
3.5.3208