Tocana de peste
Autor: 
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 4
 
Ingrediente:
  • 400 g file de peste curatat
  • 2 ardei rosii
  • 2 cepe
  • 2 Iinguri ulei de masline
  • 4 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • Sare, piper,curry
  • 4 Iinguri smantana dulce
  • frunze de patrunjel pentru ornat
Cum preparam:
  1. Taiem in cubulete, ardeii si ceapa.
  2. Calim legumele in ulei la foc mic 5-8 minute.
  3. Decojim rosiile, indepartam cotorul iar miezul il tocam pana-l facem pireu dupa care il punem peste legume.
  4. Adaugam si usturoiul pe care in prealabil l-am curatat si zdrobit.
  5. Condimentam legumele cu mirodenii si adaugam o cana de apa cat sa cuprinda toata compozitia.
  6. Taiem pestele in bucati si-l punem in tocana.
  7. Lasam totul sa fiarba, la foc potritvit 6-8 minute, amestecam cu grija sa nu faramitam pestele.
  8. La urma adaugam smantana si mai lasam un clocot.
  9. Ornam cu frunze de patrunjel.
  10. O servin calda alaturi de o garnitura de taitei cu branza in care zdrobim jumari din slaninuta.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/tocana-de-peste/