Piept de pui cu sos de cireșe
Autor: Tina
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Portii: 4
- 2 bucati piept de pui dezosat
- 400 g cirese
- o ceapa mica
- o cana vin rosu
- ½ supa de pui (daca nu avem folosim apa)
- 2 linguri otet balasamic
- 30 g unt
- ½ lamaie
- sare, piper
- ulei de măsline
- Portionam pieptul de pui in doua, il asezonam cu sare, piper si il ungem cu ulei.
- Il vom frige pe gratarul bine incins sau pe o plita intr-o tigaie tip gratar.
- Tocam ceapa si o punem la calit in uleiul incins.
- Odata ce ceapa s-a inmuiat, turnam cu grija vinul rosu (am folosit Cabernet,) supa de pui, si otetul balsamic.
- Amestecam bine si fierbem aproximativ 2-3 minute.
- Adaugăm cireșele care pot fi proasete sau congelate, fara samburi si spalate bine cu apa rece.
- Vom tine sosul pe foc amestecand pana se ingroasa, aproximativ 2-3 minute, astfel incat la final aiba o consistenta siropoasa.
- Cand obtinem consistenta necesara adaugam untul, sarea și sucul de la jumatatea de lamaie.
- Punem pe un platou doua bucati de pui si ornam cu sos de cirese, servim cu cartofi piure sau garnitura de orez.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/piept-de-pui-cu-sos-de-cirese/
3.5.3208