Piept de pui cu sos de cireșe
Autor: 
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 4
 
Ingrediente:
  • 2 bucati piept de pui dezosat
  • 400 g cirese
  • o ceapa mica
  • o cana vin rosu
  • ½ supa de pui (daca nu avem folosim apa)
  • 2 linguri otet balasamic
  • 30 g unt
  • ½ lamaie
  • sare, piper
  • ulei de măsline
Cum preparam:
  1. Portionam pieptul de pui in doua, il asezonam cu sare, piper si il ungem cu ulei.
  2. Il vom frige pe gratarul bine incins sau pe o plita intr-o tigaie tip gratar.
  3. Tocam ceapa si o punem la calit in uleiul incins.
  4. Odata ce ceapa s-a inmuiat, turnam cu grija vinul rosu (am folosit Cabernet,) supa de pui, si otetul balsamic.
  5. Amestecam bine si fierbem aproximativ 2-3 minute.
  6. Adaugăm cireșele care pot fi proasete sau congelate, fara samburi si spalate bine cu apa rece.
  7. Vom tine sosul pe foc amestecand pana se ingroasa, aproximativ 2-3 minute, astfel incat la final aiba o consistenta siropoasa.
  8. Cand obtinem consistenta necesara adaugam untul, sarea și sucul de la jumatatea de lamaie.
  9. Punem pe un platou doua bucati de pui si ornam cu sos de cirese, servim cu cartofi piure sau garnitura de orez.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/piept-de-pui-cu-sos-de-cirese/