O ciocolata amaruie sau ciocolata lapte ( dupa gust)
Cum preparam:
Blatul
Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam zaharul cate o lingura si mixam pana ce zaharul se incorporeaza bine. Adaugam apa si galbenusurile pe rand. Faina am amestecat-o cu cacao cernuta, apoi incorporam punand cate o lingura in compozitia de oua, amestecand usor cu o lingura de jos in sus.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei punem compozitia, si dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mic, aproximativ 40 minute, verificam cu scobitoarea pana sa o scoatem din cuptor.
Crema
Punem intr-o cratita oul, zaharul, cafeaua ness si untul, le punem pe foc mic, amestecand continuu pana ce zaharul s-a topit, nu mai mult de un minut si un clocot.
Lasam crema sa se raceasca, amestecand din cand in cand sa nu faca crusta.
Batem frisca ( eu folosesc frisca lichida vegetala) si cand crema este rece o punem peste frisca si mixam la viteza mica pentru a obtine o crema pufoasa, aerata.
Intr-o cratita mai mica caramelizam cele 4 linguri de zahar, pe care il stingem cu apa rece, il lasam pe foc pana zaharul se topeste si se formeaza siropul cremos.
Il lasam sa se raceasca.
Cand blatul s-a racit il insiropam cu siropul iar apoi intindem crema de ness, peste crema punem un strat de frisca iar ciocolata rasa sub forma de fulgi o presaram deasupra.
Pofta buna!
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/prajitura-boema/