Prajitura Boema
Autor: 
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 8
 
Ingrediente:
Blat
  • 5 oua
  • 8 linguri de zahar praf
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  • Un praf de sare
Crema
  • 1 ou
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri mari cu ness cafĂ©
  • 100 gr unt
  • 500 ml frisca
Sirop caramel
  • 4 linguri zahar (brun)
  • 5 linguri apa
Ornat
  • 450 ml frisca
  • O ciocolata amaruie sau ciocolata lapte ( dupa gust)
Cum preparam:
Blatul
  1. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam zaharul cate o lingura si mixam pana ce zaharul se incorporeaza bine. Adaugam apa si galbenusurile pe rand. Faina am amestecat-o cu cacao cernuta, apoi incorporam punand cate o lingura in compozitia de oua, amestecand usor cu o lingura de jos in sus.
  2. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei punem compozitia, si dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mic, aproximativ 40 minute, verificam cu scobitoarea pana sa o scoatem din cuptor.
Crema
  1. Punem intr-o cratita oul, zaharul, cafeaua ness si untul, le punem pe foc mic, amestecand continuu pana ce zaharul s-a topit, nu mai mult de un minut si un clocot.
  2. Lasam crema sa se raceasca, amestecand din cand in cand sa nu faca crusta.
  3. Batem frisca ( eu folosesc frisca lichida vegetala) si cand crema este rece o punem peste frisca si mixam la viteza mica pentru a obtine o crema pufoasa, aerata.
  4. Intr-o cratita mai mica caramelizam cele 4 linguri de zahar, pe care il stingem cu apa rece, il lasam pe foc pana zaharul se topeste si se formeaza siropul cremos.
  5. Il lasam sa se raceasca.
  6. Cand blatul s-a racit il insiropam cu siropul iar apoi intindem crema de ness, peste crema punem un strat de frisca iar ciocolata rasa sub forma de fulgi o presaram deasupra.
Pofta buna!
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/prajitura-boema/