Sarmale de post
Autor: 
Categoria: Mancare gatita, Retete de post, Retete vegetariene
Bucataria: Romaneasca
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 6
 
Ingrediente:
  • o varza murata (potrivita ca marime)
  • 1 pachet soia granulat
  • 300 grame de orez
  • 2-3 cepe
  • 2-3 morcovi
  • 1cutie ciuperci
  • 1 legatura marar
  • sare, piper macinat, cimbru, foi de dafin, ulei, boia de ardei dulce, bulion
Cum preparam:
  1. Curatam ceapa, morcovii ii tocam si ii punem la calit in putin ulei.
  2. Cand s-au rumenit putin, adaugam boiaua, piperul, sarea si orezul spalat si lasam 5 minute, la calit.
  3. Adugam ciupercile taiate marunt, granulele de soia, pe care le-am lasat in prealabil 10 minute la muiat, in apa fierbinte, mararul tocat si cimbrul.
  4. Pregatim frunzele de varza, invelim sarmalele le asezam in cratita si le punem la fiert.
  5. Deasupra punem un strat de varza tocata si foi de dafin.
  6. Cand sarmalele sunt aproape gata, adaugam bulion si mai lasam 10 minute sa dea in clocot.
  7. Cu o mamaliguta alaturi sarmalele de post sunt un adevarat festin.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/sarmale-de-post/