Costite de miel la cuptor
Autor: 
Bucataria: Romaneasca
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 6
 
Ingrediente:
  • 2 kg coaste de miel
  • 2-3 foi de dafin
  • un pahar de vin rosu sec
  • 3-4 catei de usturoi pisat
  • piper, sare, cimbru, boia de ardei
  • 2-3 linguri ulei
Cum preparam:
  1. Intr-un bol amestecam: uleiul, vinul, foile de dafin, usturoiul, o lingură boia si cate o lingurita de piper macinat, cimbru uscat și sare.
  2. Cu acest amestec frecam bine coastele de miel pe toate partile.
  3. Punem coastele in bol impreuna cu restul de condimente, acoperim cu o folie si lasam sa stea in marinata minim o ora.
  4. Asezam apoi carnea in tava, turnam peste ea marinata si o introducem in cuptorul incins la 200 de grade timp de o ora si jumatate.
  5. Din cand in cand deschidem cuptorul si stropim carnea cu sosul din tava.
  6. Dupa primele 40 de minute, intoarcem coastele de miel, sa se rumeneasca pe ambele parti.
  7. Eu o prefer foarte bine rumenita pentru ca ador cojita crocanta.
  8. Cand s-a rumenit frumos, stingem focul si o putem servi alaturi de o salata verde.
Pofta buna!
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/costite-de-miel-la-cuptor/