Rulada aperitiv cu pate de ficat si ciuperci
Autor: 
Categoria: Aperitiv
Bucataria: Romaneasca
Timp preparare: 
Timp gatire: 
Timp total: 
Portii: 6
 
Ingrediente:
Blatul:
  • 5 oua
  • 5 linguri de ulei
  • 2 linguri de smantana
  • 5 liguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
Umplutura:
  • 300 g pateu de ficat
  • 50 g unt
  • 1 ceapa mare
  • 200 g ciuperci champignon
  • sare
  • piper
Cum preparam:
Blatul:
  1. Separam galbenusul de albus.
  2. Albusul impreuna cu praful de sare ( un varf de cutit), il mixam pana obtinem o spuma tare.
  3. Galbenusul il amestecam cu uleiul pana devine cremos apoi adaugam smantana si praful de copt.
  4. Peste galbenus adaugam albusul spuma si amestecam cu grija sa ramana spumos.
  5. Cand am incorporat bine albusul, adaugam faina lingura cu lingura.
  6. Compozitia obtinuta o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu un pic de ulei.
  7. Coacem la 180 grade aproximativ 25 de minute.
  8. Cand blatul este copt il rulam intr-un prosop de bucatarie sau in folia in care l-am copt si cu care am tapetat tava.
Umplutura:
  1. Pateul de ficat il mixam impreuna cu untul pana devine omogen si cremos.
  2. Ceapa o taiem inele si o calim in uleiul incis.
  3. Cand ceapa devine sticloasa adaugam ciupercile, am folosit ciuperci din conserva.
  4. Sotam ciupercile impreuna cu ceapa pana scade apa lasata de ciuperci.
Asamblarea ruladei aperitiv cu pate de ficat si ciuperci:
  1. Intindem pe plansa de lucru blatul si pe toata suprafata nivelam crema de pate si unt.
  2. Peste pate, pe prima jumatate a blatului, intindem ciupercile cu ceapa, apoi rulam.
  3. Am infasurat strans toata rulada intr-o folie de aluminiu si am pus-o in frigider pentru cateva ore.
  4. Scoatem rulada din frigider si o feliem atunci cand o servim.
  5. Pofta buna!
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/rulada-aperitiv-cu-pate-de-ficat-si-ciuperci/