Placinta cu urda si marar
Autor: Tina
Categoria: Aperitiv, Pacinte
Bucataria: Romaneasca
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Portii: 6
- 1 pachet aluat frantuzesc (foietaj)
- 500 g urda dulce
- 500 g branza sarata
- 1 legatura de marar verde tocat
- 5 oua
- 1 galbenus de ou pentru uns placinta
- Incepem prin pregatirea tavii, pe care o tapetam cu hartie de copt apoi o ungem cu putin ulei.
- Impartim aluatul foietaj in doua parti egale si o parte o asezam in tava pregatita.
- Cu o furculita intepam aluatul din loc in loc sa nu se umfle prea tare in timpul coptului.
- Preparam umplutura amestecand cele doua feluri de branza impreuna cu mararul.
- Adaugam cele 5 oua intregi si amestecam bine.
- Daca este necesar mai punem putina sare sau piper dupa gust.
- Punem umplutura in tava peste foietaj si uniformizam egal pe toata suprafata.
- Peste umplutura asezam cealalta foaie de aluat frantuzesc si taiem placinta cruda, in bucati la dimensiunea pe care o dorim.
- Amestecam galbenusul cu doua linguri de apa rece si cu o pensula ungem toata suprafata aluatului.
- In cuptorul preincalzit la 190 C coacem placinta vreme de 45-50 minute, pana se rumeneste frumos.
- Cand placinta este coapta, o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca.
- O putem servi si calda si rece, este la fel de gustoasa in ambele cazuri.
Recipe by Savoare si Bun Gust at https://savoaresibungust.ro/placinta-cu-urda-si-marar/
3.5.3226