Escalop de vită cu ciuperci

Escalop de vită cu ciuperci

4

 

Un preparat atat de delicios si atat de usor de facut. Combinatia dintre  carnea de vita fragezita si sosul cu ciupercile pline de aroma mirodeniilor , te face sa nu te poti opri din mancat.

O reteta minunata pentru o masa in familie si ideala la o masa servita prietenilor.

 

Escalop de vită cu ciuperci
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 4
Ingrediente:
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml supă de vită
  • 50 ml ulei de măsline
  • 500 g pulpă de vită dezosată
  • 250 g ciuperci feliate
  • 50 g unt
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri smântână
  • 4 linguri făină
  • Sare, piper, curry, patrunjel
Cum preparam:
  1. Ciupercile le curățăm, le clătim cu apă rece și le tăiem în feliuțe.
  2. Carnea de vită o tăiem felii subțiri și o batem cu ciocanul de snițele. O potrivim de sare și piper.
  3. Pe o farfurie punem 3 linguri de făină și tăvălim șnițelele pe ambele părți. Vom încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare și prăjim șnițelele de vită. Le scoatem și le ținem la cald.
  4. Într-o cratiță topim untul, adaugăm usturoiul tăiat fin, apoi punem ciupercile,pătrunjelul și rumenim puțin.
  5. Vom adaugă carnea, vinul și supa caldă. Lasăm să scadă cam 30 minute.
  6. La final adaugăm smântâna în care am dizolvat o lingură de făină și mai lasăm să dea un clocot pe foc.
  7. Putem servi alături de o garnitură de orez sau un piure de cartofi.

Poftă bună!

123

 

 

Savoare si bun gust – Escalop de vită cu ciuperci

© 2015 – 2016, Florentina Mirela.

Comments are closed.

PAGE TOP
%d blogeri au apreciat:
Citește mai multe:
Pateuri cu cascaval si sunca
Pateuri cu sunca si cascaval

    De multe ori seara (nu este exact ce ne recomanda nutritionisti) in fata televizorului inlocuim cina cu pateurile astea gustoase de ti se...

Închide

Căsuța cu articolele precedente este prezentată de plugin-ul upPrev.