Escalop de vită cu ciuperci

Escalop de vită cu ciuperci

4

 

Un preparat atat de delicios si atat de usor de facut. Combinatia dintre  carnea de vita fragezita si sosul cu ciupercile pline de aroma mirodeniilor , te face sa nu te poti opri din mancat.

O reteta minunata pentru o masa in familie si ideala la o masa servita prietenilor.

 

Escalop de vită cu ciuperci
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 4
Ingrediente:
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml supă de vită
  • 50 ml ulei de măsline
  • 500 g pulpă de vită dezosată
  • 250 g ciuperci feliate
  • 50 g unt
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri smântână
  • 4 linguri făină
  • Sare, piper, curry, patrunjel
Cum preparam:
  1. Ciupercile le curățăm, le clătim cu apă rece și le tăiem în feliuțe.
  2. Carnea de vită o tăiem felii subțiri și o batem cu ciocanul de snițele. O potrivim de sare și piper.
  3. Pe o farfurie punem 3 linguri de făină și tăvălim șnițelele pe ambele părți. Vom încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare și prăjim șnițelele de vită. Le scoatem și le ținem la cald.
  4. Într-o cratiță topim untul, adaugăm usturoiul tăiat fin, apoi punem ciupercile,pătrunjelul și rumenim puțin.
  5. Vom adaugă carnea, vinul și supa caldă. Lasăm să scadă cam 30 minute.
  6. La final adaugăm smântâna în care am dizolvat o lingură de făină și mai lasăm să dea un clocot pe foc.
  7. Putem servi alături de o garnitură de orez sau un piure de cartofi.

Poftă bună!

123

 

 

Savoare si bun gust – Escalop de vită cu ciuperci

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
coliva
Grau cu miere, stafide si nuci

Este o delicatese pe care bunica mea o pregatea foarte des. Pacat ca in zilele de astazi preferam cremele la plic sau prajiturile la caserola...

Închide