Farfalle alla ricotta

Farfalle alla ricotta

1

 

Dacă ceea ce ai nevoie este o reteta rapidă și gustoasă, dar în același timp, bogată în valoare nutritivă, atunci asta este ceea ce cauti.
O reteta pentru copii si adulti, fluturi cu ricotta, aduce deliciul Italiei la tine in farfurie.

 

Farfalle alla ricotta
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Paste
Bucataria: Italiana
Portii: 4
Ingrediente:
  • 400 de grame de paste (fluturi)
  • 150 de grame de brânză de vaci - Ricotta
  • o ceapa, pătrunjel
  • ½ cutie de rosii
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • sare si piper dupa gust
Cum preparam:
  1. Intr-o tigaie incingem uleiul in care vom cali ceapa tocata fin si un pic de patrunjel tocat marunt.
  2. Când ceapa este rumenita, turnăm sosul de roșii, este nevoie de aproximativ o jumătate de cutie de rosii pentru a obține un sos suficient pentru patru portii de fluturi.
  3. Nu vom exagera cu tomatele, pentru a evita compromiterea aromei de ricotta.
  4. Fierbem sosul pentru aproximativ zece minute, având grijă să nu se prindă de tigaie, amestecăm din când in când.
  5. Cand sosul este fiert adaugam brânza- Ricotta, si amestecam ușor si formăm un sos cremos rozaliu.
  6. Mai ținem la foc mic încă 2-3 minute.
  7. Punem la fiert o oala cu apă cu o lingurita de sare. Când clocotește punem la fiert fluturi. Timpul de fierbere este cel inscris pe cutie.
  8. Când  fluturii sunt fierți, îi vor turna direct în vasul cu sosul cu ricotta.
  9. Este recomandabil să  turnăm în sos o lingura de apa în care am fiert pastele pentru a da fluiditate sosului.
  10. Apoi, totul amestecăm bine, astfel încât sosul va învălui  pastele.
  11. Presărăm  câteva boabe de piper negru și câteva linguri de parmezan.
  12. Acum fluturii sunt gata pentru ai servi.
  13. Îi vom servi fierbinti.

Pofta buna!

 

234

5

Savoare si bun gust – Farfalle alla ricotta

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
tiramisu
TIRAMISU

  Prăjitura Tiramisu este un desert tradițional italian, un desert foarte delicios și apreciat de italieni și nu numai.Ceea ce o deosebește de alte deserturi...

Închide