Farfalle cu sos de carne tocata si ierburi aromatice

farfale

Bucataria italiana este una dintre cele mai populare din lume. Bucataria italiana combina beneficiile dietei sanatoase mediteraneene cu o gama larga de ingrediente de sezon si arome regionale. Se bazeaza pe ingrediente proaspete gatite la fata locuui si o combinatie de legume, cereale, fructe si fructe de mare gustoase, peste, carne si ulei de masline. 

 

Farfalle cu sos de carne tocată și ierburi aromatice
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 2
Ingrediente:
  • 400 g paste farfalle (fundite)
  • 2 linguri de ulei
  • 2 fire de praz
  • 2 căței de usturoi
  • 500 g carne tocată macră de vită
  • 1 ou
  • 3 linguri de sos de soia
  • 300 ml bulion de roșii
  • 400 g roșii tăiate bucăți din conservă
  • 4 lingurițe de pastă de ardei roșii
  • ½ legătură de tarhon
  • Sare, piper
Cum preparam:
  1. Fierbem pastele în apă cu sare, după indicațiile de pe ambalaj.
  2. Încingem uleiul într-o tigaie și călim prazul taiat rondele iar usturoiul tocat mărunt.
  3. Adăugam carnea tocată, oul si condimentam cu sos de soia și piper.
  4. Stingem cu bulionul și roșiile din conserva, adăugam pasta de ardei și asezonam cu sare, piper.
  5. Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 20-30 minute, atat cat carnea sa fie moale.
  6. Tocam tarhonul mărunt și garnisim cu el pastele, peste care punem sosul cu carne tocata.
  7. Pastele noastre sunt gata, numai bune de mancat.

Pofta buna!

                                                                                                                                                          

1  2

 

Savoare si bun gust – Farfalle cu sos de carne tocată și ierburi aromatice

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Piept de pui cu sos de cireșe
Piept de pui cu sos de cirese

        In clasamentul celor mai atragatoare fructe, ciresele sunt cu siguranta in top. Potrivit oamenilor de stiinta, ciresele au numeroase efecte benefice...

Închide