Fasole batuta

Fasole batuta

 

Fasole batuta

O reteta din bucataria traditionala romaneasca

Fasolea alba este o sursa importanta de fibre si proteine si are un indice glicemic scazut. O cana de fasole alba poate sa ofere peste 50% din cantitatea zilnica recomandata de fibre. Continutul bogat de substante nutritive o face un produs alimentar foarte sanatos.

In bucataria romaneasca intalnim o multitudine de retete care au la baza fasolea, este un aliment apreciat si ocupa loc de cinste in meniul romanilor.

 

Fasole batuta
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Fel principal
Bucataria: Traditionala
Portii: 6
Ingrediente:
  • 500 g fasole (pentru fierbere e mai potrivită fasolea albă),
  • 100 ml bulion
  • 2-3 cepe,
  • 6 linguri de ulei,
  • 4-5 căţei de usturoi,
  • sare, piper măcinat.
Cum preparam:
  1. Spalam fasolea in mai multe ape, pentru a fierbe mai repede este bine sa o tinem de seara inmuiata in apa rece.
  2. Intr-o oala punem fasolea umplem cu apa si adaugam bulionul.
  3. Punem oala pe foc si o fierbem domol până este gata.
  4. Strecurăm zeama în care a fiert și o mixăm bine în blender.
  5. Tăiem ceapa inele şi o rumenim până prinde culoarea aurie. Jumătate din ceapa cu ulei o amestecăm cu fasolea, asezonăm cu sare și piper.
  6. Adaugăm usturoiul mărunţit si amestecăm bine.
  7. Garnisim cu ceapa prăjită rămasă si preparatul nostru este gata.
  8. Pe cat de simplu pe atat de gustos.

Poftă bună!

 

  Ceapa rosie  01  fasole  fasole 1  fasole3  fasole2fasole4

Savoare si bun gust – Fasole batuta

© 2016, Tina.

PAGE TOP