Category : Feluri principale

130 posts

Paste Lumaconi cu varza
Pastele fainoase sunt produsele alimentare cele mai raspandite, le gatim acasa si le gasim si in restaurante. Au diverse forme si diverse culori. Valoarea energetică a pastelor este de 350 kcal (1487 kJ) la 100 g. Pregatea si mama si bunica reteta aceasta iar pastele Lumaconi se numeau simplu..macaroane melcisori.
Tocanita de curcan cu legume
Tocanita de curcan cu legume, este o reteta simpla, foarte gustoasa, care poate fi servita alaturi de o mamaliguta, cartofi piure sau orez. Este un preparat culinar din bucataria traditionala romaneasca in care se impletesc arome savuroase de carne, ceapa, ardei, ciuperci, patrunjel sau marar.
Frigarui libaneze Kafta
Simple si usor de facut frigaruile libaneze sunt un adevarat deliciu, care vor avea succes atat la o masa in familie cat si la un picnik impreuna cu prieteni. In Liban, aceste frigarui, numite kafta, se prepara de obicei prin amestecul carnii de vita cu ceapa, patrunjel, piper negru si sare. In Asia de Sud și …
Spaghete carbonara
Bucataria italiana este una dintre cele mai populare din lume. Bucataria italiana combina beneficiile dietei sanatoase mediteraneene cu o gama larga de ingrediente de sezon si arome proaspete. Cuvantul “spaghete” provine de la cuvantul italian “spaghetti”ce inseamna “fir subtire”. O legenda spune ca Marco Polo  este cel care a introdus pastele pe teritoriul italian dupa o …
Paste cu sos de gorgonzola
    Bucataria italiana este una dintre cele mai cunoscute bucatarii de pe planeta. Cu preparate diverse, din legume proaspete, peste, fructe de mare si inegalabilele paste, italienii au o adevarata pasiune pentru mancare.
friptura-de-curcan-la-tigaie
  Carnea de curcan  este sanatoasa, are putine calorii, o gasim ca si recomandare in mai toate dietele. Este potrivita in alimentatia persoanelor cu probleme de sanatate si este in acelasi timp recomandata si in alimentatia copiillor dupa primele luni de viata. Consumata in cantităti obisnuite si preparata corespunzator, carnea are numeroase beneficii asupra organismului. Friptura …
Tocanita-din-piept-de-pui-si-ciuperci
Tocanita este binevenita la orice masa. Este un preparat culinar din bucataria traditionala romaneasca in care se impletesc arome savuroase de carne, ceapa, ardei, ciuperci, patrunjel sau marar. Tocanita o servim alaturi de o mamaliga aburinda,  cartofi piure pufos sau orez fiert cu mirodenii.
dovlecel cu piept de pui si rosii cherry
Dovlecelul este o sursa excelenta de potasiu si mangan si poate oferi un aport important de vitamine B1, B6 si C. Bogat in fibre de calitate, dovlecelul are proprietati diuretice si se digera foarte usor. Prin fierbere sau prajire, dovleceii isi pierd o parte din principiile active, raman insa fosforul, magneziul, potasiul, fibrele alimentare. In forma …
PAGE TOP