Category : Feluri principale

134 posts

Rulada cu prune
  Acest preparat va avea succes si pe un platou cu aperitive festive si servit fierbinte, ca fel principal, alaturi de o garnitura de cartofi piure si o salata de sezon. Va invit sa gatim impreuna, gustosul rulou din piept de pui umplut cu prune si invelit in bacon.
Budinca de macaroane cu branza
  Reteta „Budinca de macaroane” am gasit-o in caietul cu foi galbejite a mamei mele. Simpla cu ingrediente putine, gustoasa si aromata exact gustul copilarie mele, cand nu prea aveai ingrediente pentru prajituri sofisticate. Budinca cu macaroane era… ceva dulce.
Chiftelute din conopida cu cascaval
Conopida este una dintre legumele care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra  pentru că aceasta leguma unica are numeroase beneficii asupra organismului, mai ales daca este consumata cruda. Conopida contine o concentratie mare de nutrienti, este bogată in antioxidanţi, vitamina C,  calciu,  are un conţinut mare de fosfor, vitamina K, acid folic şi vitamina B6. …
friptura de vitel cu sos.
Carnea de vita/vitel, contine alanina care este un aminoacid care este intrebuintat pentru a crea zaharuri din proteinele provenite din alimente. Daca urmezi o dieta saraca in carbohidrati alanina te salveaza, furnizand muschilor energia necesara. Carnea de vita/vitel, contine fier, care este un mineral care se gaseste in sange, si abunda in carnea de vita. Exact invers …
Paste Lumaconi cu varza
Pastele fainoase sunt produsele alimentare cele mai raspandite, le gatim acasa si le gasim si in restaurante. Au diverse forme si diverse culori. Valoarea energetică a pastelor este de 350 kcal (1487 kJ) la 100 g. Pregatea si mama si bunica reteta aceasta iar pastele Lumaconi se numeau simplu..macaroane melcisori.
Tocanita de curcan cu legume
Tocanita de curcan cu legume, este o reteta simpla, foarte gustoasa, care poate fi servita alaturi de o mamaliguta, cartofi piure sau orez. Este un preparat culinar din bucataria traditionala romaneasca in care se impletesc arome savuroase de carne, ceapa, ardei, ciuperci, patrunjel sau marar.
Frigarui libaneze Kafta
Simple si usor de facut frigaruile libaneze sunt un adevarat deliciu, care vor avea succes atat la o masa in familie cat si la un picnik impreuna cu prieteni. In Liban, aceste frigarui, numite kafta, se prepara de obicei prin amestecul carnii de vita cu ceapa, patrunjel, piper negru si sare. In Asia de Sud și …
Spaghete carbonara
Bucataria italiana este una dintre cele mai populare din lume. Bucataria italiana combina beneficiile dietei sanatoase mediteraneene cu o gama larga de ingrediente de sezon si arome proaspete. Cuvantul “spaghete” provine de la cuvantul italian “spaghetti”ce inseamna “fir subtire”. O legenda spune ca Marco Polo  este cel care a introdus pastele pe teritoriul italian dupa o …
PAGE TOP