Category : Mancare gatita

54 posts

Chiftelute din carne de pui
Acest preparat a fost si este revendicat de multe popoare, chinezii susțin că ei au fost cei care au preparat pentru prima data faimoasele chiftelute. Ei sustin  ca acest preparat,  provine din bucătăria Shadong, aceasta fiind una din cele 8 renumite bucătării  tradiționale. Fiind facute pentru prima data acum foarte multi ani în timpul dinastiei …
Fasolea este o mancare delicioasa!  Contine vitamine si proteine, nu are multe grasimi, plus ca este ieftina si o gasim (proaspata, congelata, la borcan) pe toata perioada anului. Motiv pentru care este considerata un aliment extraordinar, foarte important in regimul alimentar. Fasolea are un continutul ridicat de fibre, reglează glicemia si  proprietăti de scadere a …
Rulada cu prune
  Acest preparat va avea succes si pe un platou cu aperitive festive si servit fierbinte, ca fel principal, alaturi de o garnitura de cartofi piure si o salata de sezon. Va invit sa gatim impreuna, gustosul rulou din piept de pui umplut cu prune si invelit in bacon.
Chiftelute din conopida cu cascaval
Conopida este una dintre legumele care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra  pentru că aceasta leguma unica are numeroase beneficii asupra organismului, mai ales daca este consumata cruda. Conopida contine o concentratie mare de nutrienti, este bogată in antioxidanţi, vitamina C,  calciu,  are un conţinut mare de fosfor, vitamina K, acid folic şi vitamina B6. …
Tocanita de curcan cu legume
Tocanita de curcan cu legume, este o reteta simpla, foarte gustoasa, care poate fi servita alaturi de o mamaliguta, cartofi piure sau orez. Este un preparat culinar din bucataria traditionala romaneasca in care se impletesc arome savuroase de carne, ceapa, ardei, ciuperci, patrunjel sau marar.
Tocanita-din-piept-de-pui-si-ciuperci
Tocanita este binevenita la orice masa. Este un preparat culinar din bucataria traditionala romaneasca in care se impletesc arome savuroase de carne, ceapa, ardei, ciuperci, patrunjel sau marar. Tocanita o servim alaturi de o mamaliga aburinda,  cartofi piure pufos sau orez fiert cu mirodenii.
dovlecel cu piept de pui si rosii cherry
Dovlecelul este o sursa excelenta de potasiu si mangan si poate oferi un aport important de vitamine B1, B6 si C. Bogat in fibre de calitate, dovlecelul are proprietati diuretice si se digera foarte usor. Prin fierbere sau prajire, dovleceii isi pierd o parte din principiile active, raman insa fosforul, magneziul, potasiul, fibrele alimentare. In forma …
Piept-de-pui-su-sos-de-smantana-si-ciuperci
  Astazi cu vom gati o reteta simpla de piept de pui in sos de smantana si ciuperci. Este o reteta usor de preparat, cu un gust foarte placut. Acest preparat il putem servi cu orice garnitura – cartofi, orez, mamaliguta, salată.
PAGE TOP