Category : Feluri principale

139 posts

Vanata cruda nu are un gust prea placut, dar atunci cand este gatita, devine frageda, cu o aroma complexa si o textura interesanta. Sararea, iar apoi stoarcerea sa ajuta la eliminarea aproape totala a gustului amar. Este folositoare pentru bucatarie datorita capacitătii sale de a absorbi o mare parte din grasimile de gatit, facand posibila realizarea unor …
cartofi cu carne tocata la cuptor
Cartofi gratinati cu umplutura de carne tocata este un preparat delicios si consistent.Este  o reteta foarte simpla si foarte gustoasa.
Dovlecei umpluti cu legume
Acum in sezonul legumelor proaspete trebuie sa profitam din plin de aceste minuni ale naturii, care ne ofera minerale si vitamine vitale organismului nostru.  Dovlecei umpluti cu legume este o reteta delicioasa si o  idee minunata pentru o cina tarzie.
paste-cu-spanac-si-bacon
Bucătăria italiană este vestită prin pastele sale făinoase (macaroane, spaghete), gatite cu diferite sosuri la care ingredientele folosite pot fi modificate dupa propriul gust. Cand gatesti paste nu ai nevoie de retete fixe si gramaje exacte, poti improviza in functie de ce gasesti prin frigider. Astazi pregatim o reteta in care pastele le fierbem in …
pui picant
Carnea de pasare se prepara repede, usor si este saraca în calorii. Pentru insusirile sale dietetice este recomandata in alimentaţia copiilor, batranilor si convalescentilor. De asemenea, grasimea din carnea de pasare are o cantitate mica de colesterol. Astazi vom prepara un piept de pui in sos picant, o reteta simpla usor de facut. Daca nu …
Pizza este un preparat care isi are originea in Italia, mai precis provenind din Napoli. Este o paine plata, de obicei rotunda, acoperita cu sos de rosii si branza, plus alte topping-uri optionale, preparata la cuptor. Este o reteta simpla care suporta orice modificare  pe care ne-o dicteaza propriul gust.  
Pui cu morcov
Este o reteta pe care o ador, carnea de pui frageda impreuna cu textura fina si gustul dulceag al morcovilor da un rezultat mai mult decat delicios. Am mancat pentru prima data friptura de pui cu morcov  cu multi ani in urma in frumoasa noastra Bucovina.  
PAGE TOP