File de salau cu sos crud de usturoi

Salau prajit cu sos crud de usturoi
Salau prajit cu sos crud de usturoi

O reteta simpla din bucataria romaneasca

Salaul este un peste de apa dulce, foarte popular in Europa. Carnea sa este alba, frageda, cu un gust excelent si fara prea multe oase. Continutul sau in grasimi este redus, motiv pentru care salaul figureaza pe toate meniurile dietetice.


File de salau cu sos crud de usturoi
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 2
Ingrediente:
  • 2 bucati file de salau ( 500 - 600 grame)
  • 2 linguri faina
  • o cana de ulei pentru gatit
  • sare si piper dupa gust
Cum preparam:
  1. Fileurile de salau le spalam si le curatam de pielite si de eventualele oscioare ramase.
  2. Lasam sa se scurga de apa si le tamponam cu servete absorbante pentru a usca bine pestele.
  3. Portionam fileul in mai mai multe parti si condimentam cu sare si piper.
  4. Punem tigaia cu uleiul pe plita la foc mediu si lasam pana se incinge .
  5. Pe o farfurie intinsa punem faina..
  6. Luam fiecare bucata de peste, si o tavalim prin faina pe ambele parti, dupa care le punem in tigaie la prajit.
  7. Pestele se tine in ulei cate 5 minute pe fiecare parte pana se formeaza deasupra o crusta aurie.
  8. Cand pestele este gata il scoatem din tigaie si il asezam pe servetele absorbante pentru a se scurge surplusul de ulei.
  9. Asezam gustoasa friptura de salau pe un platou, adaugam garnitura (legume sotate sau cartofi natur) si sosul crud de usturoi ( vezi Reteta Sos crud de usturoi).
Pofta buna!

Pe langa aceasta reteta de salau prajit la tigaie servit cu sos de usturoi, o reteta simpla si usor de facut, va recomand sa incercati si reteta foarte gustoasa de salau in sos picant sau salau umplut. Reteta o gasiti aici doar cu un simplu click:  Salau in sos picant , Salau umplut.

Salau prajit cu sos crud de usturoi  Salau prajit cu sos crud de usturoiSalau prajit cu sos crud de usturoi  salau-prajit-cu-sos-crud-de-usturoi

Savoare si bun gust – File de salau cu sos crud de usturoi

 

 

 

© 2016, Tina.

PAGE TOP