Fitofag inabusit cu vin

Reteta din bucataria bucovineana

 
34


Fitofag înăbuşit cu vin
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Fel principal
Portii: 4
Ingrediente:
  • 1 kg peşte,
  • 5-6 cepe,
  • 4-5 ciuperci,
  • 4-5 linguri ulei,
  • 3-4 roşii,
  • ¾ pahar vin alb sec,
  • 1 lingură pesmet,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • piper boabe,
  • foi de dafin
Cum preparam:
  1. Curăţăm peştele, îl tăiem bucăţi, presarăm sare, piper şi verdeaţă, îl stropim cu vin şi ulei, apoi punem la marinat pentru 1-2 ore la rece.
  2. Ceapa o tăiem fidea şi o punem la prăjit.
  3. Ciupercile le tăiem bucăţe şi le prăjim.
  4. Curăţăm roşiile de seminţe, de pieliţă şi le taiem felii.
  5. În tavă punem pe rând în straturi, o parte de ceapă, ciuperci şi roşii, apoi se pun bucăţile de peşte, care se acoperă din nou cu ceapă, ciuperci şi roşii, presărăm cu pesmet, adăugăm piper boabe, foi de dafin, turnăm vinul şi înăbuşim cu capac la cuptor.
  6. Acest fel de mâncare poate fi servit atât rece, cât şi cald, este un preparat foarte gustos.

Poftă bună!

 

32

© 2016, Tina.

PAGE TOP