Friptura de curcan la tigaie

friptura-de-curcan-la-tigaie
friptura-de-curcan-la-tigaie

Este o friptura suculenta cu o aroma deosebita.

 

Carnea de curcan  este sanatoasa, are putine calorii, o gasim ca si recomandare in mai toate dietele. Este potrivita in alimentatia persoanelor cu probleme de sanatate si este in acelasi timp recomandata si in alimentatia copiillor dupa primele luni de viata. Consumata in cantităti obisnuite si preparata corespunzator, carnea are numeroase beneficii asupra organismului.

Friptura de curcan la tigaie, este delicioasa, frageda si plina de savoare.


Friptura de curcan la tigaie
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Fel principal
Bucataria: Romaneasca
Portii: 2
Ingrediente:
  • 500 g file din piept de curcan
  • 50 ml ulei vegetal
Marinata
  • 25 ml otet balsamic
  • 25 ml ulei de masline
  • 25 ml sos Worcester
  • 2 catei de usturoi pisat
  • sare, piper
  • ½ lingurita de rozmarin uscat
Cum preparam:
  1. Pentru marinata, intr-un bol vom amesteca bine toate ingredientele.
  2. Pieptul de curcan il asezam pe o plansa de lucru, il acoperim cu o folie alimentara si cu un ciocan de bucatarie il batem usor.
  3. Asezam bucatile de carne in bolul cu marinata, avand grija ca toata carnea sa fie acoperita de marinata.
  4. Lasam carnea la rece in frigider cel putin o ora pentru a se fragezi bine.
  5. Intr-o tigaie punem uleiul la incins pe foc mediu si asezam feliile de carne.
  6. Rumenim carnea cate doua minute pe fiecare parte, astfel incat sa fie moale nu o prajim pana se intareste.
  7. Servim alaturi de o garnitura de cartofi piure si o salata de sezon.
Pofta buna!

 

friptura-de-curcan-la-tigaie  friptura-de-curcan-la-tigaie friptura-de-curcan-la-tigaie  friptura-de-curcan-la-tigaie friptura-de-curcan-la-tigaie  friptura-de-curcan-la-tigaie

 

Savoare si bun gust – Friptura de curcan la tigaie

 

 

 

© 2016, Tina.

PAGE TOP