Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel

 

Friptura de miel

O reteta traditionala romaneasca nelipsata de pe masa de Pasti

 

Friptura de miel este nelipsita pe masa Sfintei Sarbatoare de Pasti.
Reteta de mai jos este reteta copilariei mele, gatita cu pricepere atat de bunica cat si de mama. O reteta simpla usor de facut.
Bine preparata, aceasta friptura frageda ti se topeste in gura.


Friptura de miel la cuptor
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Bucataria: Romaneasca
Portii: 6
Ingrediente:
  • 1 pulpa de miel (pulpa din spate) cca 2 kg
  • 7-8 catei mari usturoi
  • 1 pahar mare vin alb sec
  • 1 pahar de apa
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • Sare, piper macinat
  • Cateva boabe de piper

 

Cum preparam:
Spalam pulpa foarte bine si o stergem cu un servet de bucatarie.
Curatam usturoiul si il taiem bastonase.

Cu ajutorul unui cutit ascutit, intepam adanc pulpa din loc in loc, pe ambele parti si in gaurile formate introducem bastonasele de usturoi.
Ungem pulpa cu ulei, o frecam cu sare si piper macinat apoi o presaram cu cateva ace de rozmarin.
In tava unsa cu cateva linguri de ulei asezam carnea, presaram boabele de piper  dupa care turnam in tava vinul si apa.
Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o introducem in cuptorul preincalzit la 200° C  pentru o ora si 30min.
Dupa primele 30 minute, scoatem tava din cuptor si intorcem pulpa pe cealalata parte. O acoperim si o mai lasam inca 30 de minute la cuptor.
Dupa cele 30 de minute o descoperim din nou,  intoarcem  iar pulpa  pe partea cealalta si adaugam in tava inca cateva ace de rozmarin. Acoperim tava din nou si mai lasam inca 30 minute la cuptor.

Dupa ultimele 30 minute, descoperim tava si lasam pulpa la rumenit pentru inca 20-30 minute.
In tot acest timp, avem grija ca sosul din tava sa nu scada iar daca se intampla acest lucru, mai adaugam apa calduta amestecata cu putin vin.
Din 10 in 10 minute, ungem cu o pensula pulpa cu sosul format in tava. Eu o prefer foarte bine rumenita pentru ca ador cojita crocanta.
Cand s-a rumenit frumos, stingem focul si o putem servi.
Servim cu o garnitura de cartofi copti la cuptor sau cartofi natur si binenteles alaturi de o salata verde.

Pofta buna!

Friptura de miel

Reteta traditionala romaneasca nelipsita la masa de Pasti

 

Savoare si bun gust – Friptura de miel la cuptor

 

 

© 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
friptura-de-curcan-la-tigaie
Friptura de curcan la tigaie

  Carnea de curcan  este sanatoasa, are putine calorii, o gasim ca si recomandare in mai toate dietele. Este potrivita in alimentatia persoanelor cu probleme...

Închide