Friptura de peste

Friptura de peste in ulcele

 

Friptura de peste in ulcele

O reteta traditionala din caietul cu retetele bunicii

 

Friptura de peste in ulcele
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 4
Ingrediente:
  • 700 g peşte,
  • 8-10 cartofi,
  • 1 praz,
  • 4-5 linguri de ulei,
  • 1-2 ardei graşi,
  • 1 lingură făină de grâu,
  • 1-2 căţei de usturoi,
  • 2-3 linguri vin de masă alb sec,
  • ½ lingură pastă de roşii,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de dafin,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.
Cum preparam:
  1. Peştele curăţat de oase îl tăiem bucăţi, sărăm, piperăm, stropim cu vin, cu ulei şi lasăm pentru 20-30 minute la marinat.
  2. Curățăm cartofi îi taiem în feliute mai groase și îi prăjim în ulei încins. Tăiem în rondele prazul și îl călim un pic în ulei încins.
  3. Trecem peștele marinat prin făină şi-l rumenim în ulei, după care îl punem într-un vas de ceramica (ulcea), adaugăm cartofii tăiaţi feliuţe şi prăjiţi, presarăm cu prazul prăjit şi ardei gras tăiat mărunt, pasta de roşii și completăm cu puțina apă.
  4. Adaugăm verdeaţa, sarea piperul, foile de dafin, usturoiul pisat şi coacem la cuptor până este gata.
  5. Friptura se serveşte calda, se presără seasupra cu verdeaţă.

Poftă bună!

Savoare si bun gust – Friptura de peste in ulcele

© 2016, Florentina Mirela.

Comments are closed.

PAGE TOP
%d blogeri au apreciat:
Citește mai multe:
Briosa aperitiv cald
Briosa aperitiv cu legume si carne de pui

Briosa aperitiv, este o reteta care merita incercata. Aceasta briosa umpluta cu legume, carne si cascaval va face cinste unui bufet cu aperitive festive. Foietajul...

Închide

Căsuța cu articolele precedente este prezentată de plugin-ul upPrev.