Friptura de porc cu praz si vin alb

Friptura de porc cu praz si vin alb
Friptura de porc cu praz si vin alb

O reteta din bucataria Romaneasca

 

Friptura de porc cu praz si vin alb este o delicatese in adevaratul sens al cuvantului, este atat de buna in cat ti se topeste in gura si nu te poti opri din mancat.

 


Friptura de porc cu praz si vin alb
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Portii: 5
Ingrediente:
  • ½ kg pulpă de porc
  • 100 ml ulei
  • 6 fire praz
  • 30 g făină
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 200 ml vin alb
  • 1 legătură verdeață
  • 1 lingură cimbru uscat mărunțit
  • piper
  • sare
Cum preparam:
  1. Spălăm carnea, o tăiem în bucăți și o presărăm cu puțină sare, piper și cimbru.
  2. Curațăm și spălăm prazul, după care îl tăiem rondele.
  3. Înăbușim bucățile de carne în ulei încins, picurând câte puțină apă.
  4. Când carnea s-a înmuiat, adăugăm în cratiță prazul, măslinele și puțină apă fierbinte.
  5. După 5 minute, turnăm făina și bulionul dizolvate în vinul rece și completăm cu apă cât să acopere ingredientele.
  6. Introducem cratița în cuptorul cald, la foc mijlociu, pentru 15 minute.
  7. Când mâncarea este gata, o săram și condimentam după gust și presaram verdeața tocată mărunt.

 

images (19) images

2345

 

Poftă bună!

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Omleta taraneasca
Omleta taraneasca

   

Închide