Friptura de porc cu prune uscate

Cotlet cu prune

 

Cotlet cu prune

Un preparat delicios cu o combinatie excelenta de dulce si sarat

Este o rețetă relativ ușoară, cu un rezultat savuros. La o masă festivă ne vom ipresiona cu siguranță musafiri.

 

Friptura de porc cu prune uscate
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Fel principal
Portii: 4
Ingrediente:
  • 2 muschiuleti de porc
  • sare, piper negru măcinat,
  • 6-8 prune sau caise uscate,
  • 4-5 linguri ulei
Cum preparam:
  1. Curatam prunele de samburi (daca este cazul)
  2. Muschiuletul il sectionam pe lungime si il batem cu ciocanul de snitele. Lasam o grosime de cel putin 1 cm
  3. Presarăm cu sare şi piper şi asezam prunele pe lungime la o margine.
  4. Rulam carnea si o asezam intr-o tava in care am pus cateva linguri de ulei.
  5. Repetam procedeul si cu cel de al doilea muschiulet.
  6. Introducem tava în cuptor si coacem până sunt gata, la o temperatura de 160-180°C.
  7. Din când în când stropim carnea cu sucul pe care-l lasă friptura.
  8. Când se răceşte, tăiem carnea felii şi o servim cu o garnitura de cartofi sau orez, alaturi de o salata de sezon.

Poftă bună!

© 2016, Florentina Mirela.

Comments are closed.

PAGE TOP
%d blogeri au apreciat:
Citește mai multe:
Prajitura cu piersici
Prajitura cu piersici

Imi plac foarte mult piersicile, caise, nectarinele, pot spune ca le ador. Suntem in plin sezon al acestor fructe si trebuie sa profitam din plin...

Închide