Friptura de porc cu prune uscate

Cotlet cu prune

 

Cotlet cu prune

Un preparat delicios cu o combinatie excelenta de dulce si sarat

Este o rețetă relativ ușoară, cu un rezultat savuros. La o masă festivă ne vom ipresiona cu siguranță musafiri.

 

Friptura de porc cu prune uscate
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Fel principal
Portii: 4
Ingrediente:
  • 2 muschiuleti de porc
  • sare, piper negru măcinat,
  • 6-8 prune sau caise uscate,
  • 4-5 linguri ulei
Cum preparam:
  1. Curatam prunele de samburi (daca este cazul)
  2. Muschiuletul il sectionam pe lungime si il batem cu ciocanul de snitele. Lasam o grosime de cel putin 1 cm
  3. Presarăm cu sare şi piper şi asezam prunele pe lungime la o margine.
  4. Rulam carnea si o asezam intr-o tava in care am pus cateva linguri de ulei.
  5. Repetam procedeul si cu cel de al doilea muschiulet.
  6. Introducem tava în cuptor si coacem până sunt gata, la o temperatura de 160-180°C.
  7. Din când în când stropim carnea cu sucul pe care-l lasă friptura.
  8. Când se răceşte, tăiem carnea felii şi o servim cu o garnitura de cartofi sau orez, alaturi de o salata de sezon.

Poftă bună!

© 2016, Tina.

PAGE TOP