Friptura de vita inabusita

Friptura de vita inabisita cu sos
 
 
Friptura de vita inabisita cu sos

O friptura gustoasa preparata dupa o reteta din bucataria germana

 
Romanii sunt tot mai curiosi sa incerce specialitati din carne de vita, pe care  altadata o considerau produs de lux.

Îmi place friptura de vită și o prefer și pentru că spre deosebire de cea de porc și de pui nu e forțată cu hormoni, ci este o carne sănătoasă.

Multi dintre noi ocolim aceasta carne delicioasa gandindu-ne ca este dificil de preparat. Haideti sa gatim impreuna  o reteta simpla cu un  rezultat spectaculos.

 

 

Friptura de vita inabusita
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 4
Ingrediente:
  • 600 g mușchi de vită
  • 100 ml vin roșu
  • 100 g unt
  • 2 morcovi
  • 2 mere
  • 1 ceapă
  • 3-4 linguri sos de soia
  • ulei de măsline
  • sare, piper
Cum preparam:
  1. Spalăm mușchiul de vită îl presarăm cu sare și piper și îl punem într-o tavă stropită cu ulei. Curățăm morcovii, ceapa și merele și le punem în tavă.
  2. Turnăm vinul, și acoperim cu folie de aluminiu, vom coace 60 minute în cuptor, la foc moderat.
  3. Scoatem morcovii, ceapă și merele, le mixăm în blender și le amestecăm cu 3-4 linguri de sos de soia.
  4. Lăsăm mușchiul la cuptor în continuare, dar fără folie.
  5. După ce le-am pregătit toate, scoatem mușchiul din tavă, îl porționam, și îl servim alături de cartofi piure sau natur.
  6. Ornăm cu sosul de morcov și măr.

 

Poftă bună!

                                                                                      
2
 34
 
 
 
 

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Cofeina, argumente pro si contra

    Aroma si gustul cafelei sunt irezistibile pentru multi dintre noi, dar stim oare care sunt efectele benefice ale consumului regulat, dar mai ales...

Închide