Fructe uscate caramelizate

Fructe uscate caramelizate

Din caietul de retete al mamei mele

 

Cand eram copil mama imi facea deseori acest desert, binenteles doar cu miez de nuca, nu prea se gaseau migdale si fistic la bacania din coltul strazii. Dulcele acesta delicios avea si o denumire ,,țucur nuca,,.

Haideti sa pregatim imprena aceasta reteta din caietul de prajituri al mamei mele – Țucur nuca.

 

Fructe uscate caramelizate
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Portii: 10
Ingrediente:
  • 300 g zahăr
  • 25 g unt
  • 100 g miez de nucă
  • 100 g fistic decojit
  • 100 g migdale
  • 100 g alune crude
  • 100 g caju
Cum preparam:
  1. Punem toate fructele într-o tavă întinsă și le coacem 2-3 minute în cuptor.
  2. Punem zahărul într-o cratiță impreuna cu untul și -l punem pe foc mic.
  3. In timp ce se topește amestecâm continuu, pentru a nu se arde.
  4. In momentul in care este complet topit adaugăm fructele. Le încorporăm cu grijă dupa care punem compozitia pe o hârtie de copt.
  5. Nivelăm pentru a obține grosimea dorită.
  6. Portionam după ce s-a răcit puțin.

 

Pofta buna!

1234

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
briose cu carne
Aluat umplut cu sunca si legume

  Aluat umplut cu sunca si legume, este o reteta simplificata de tarta. Este un preparat delicios pe care il putem servi drept aperitiv rece...

Închide