Gem de zmeura fara samburi

Gem de zmeura fara conservant
Gem de zmeura

Gem de smeura fara conservanti, dulce si aromat

Gemul de zmeura este un deliciu greu de refuzat. Cu o aroma imbietoare si un gust fin, gemul de zmeura sta in fata multor dulceturi. Reteta  pe care o voi redacta mai jos, este foarte simpla si usor de facut.

 

Gem de zmeura fara samburi
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Desert / Dulciuri
Bucataria: Romaneasca
Ingrediente:
  • 1 kg zmeura proaspata
  • 1 kg zahar
  • suc de la o lamaie
Cum preparam:
  1. Spalam zmeura cu apa rece dupa care o punem intr-o oala si o fierbem in sucul propriu pana fructele incep sa se sfarame.
  2. Luam oala de pe plita si strecuram totul printr-o sita prin care sa nu treaca samburi numai pulpa fructului.
  3. Pasta obtinuta o punem in oala impreuna cu zaharul si o punem la fiert la foc mediu 10-15 minute.
  4. Pana zaharul este diluat complet amestecam intr-una.
  5. Testam daca gemul este gata, intr-o ceasca scoatem o lingura de gem si il punem la rece in frigider. Daca dupa ce s-a racit s-a inchegat gemul este gata. Daca nu il mai fierbem inca 10 minute.
  6. Cand gemul este fiert adaugam sucul de lamaie si mai lasam sa dea intr-un clocot.
  7. Asezam gemul fierbinte in borcanele sterilizate si pentru 10 minute asezam borcanele cu capul in jos, apoi le asezam normal, le punem la cald (sub o patura) si le lasam pana a doua zi.
  8. Mie mi-au iesit 4 borcane de 400 ml.
  9. Odata racit gemul (la cald sub patura) il punem in camara.
Pofta buna!

 

 

Dulceata de zmeuraDulceata de zmeuragem de zmeuragem de zmeuragem de zmeuragem de zmeuragem de zmeuragem de zmeuraDulceata de zmeuragem de zmeura

 

Savoare si bun gust – Gem de zmeura fara samburi si conservanti

© 2016 – 2017, Tina.

PAGE TOP