Ghimbir murat

Ghimbir murat
Ghimbir murat

O reteta simpla plina de savoare

Nu este nici un secret faptul ca ghimbirul este cea mai sanatoasa si mai utila radacina pentru organism.
Pe langa faptul ca utilizarea sa accelereaza metabolismul si isi aduce aportul benefic cu vitamine, ghimbirul este un condiment versatil pentru preparate din peste, fructe de mare si carne.
Aroma și savoarea acestui condiment subliniaza gustul delicat al pestelui iar daca preparam fructe de mare, sosul de ghimbir le da o aroma si un gust foarte interesant și de neuitat.

 

 

Ghimbir murat
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Portii: 2
Ingrediente:
  • 1 buc radacina de ghimbir
  • Sare - dupa gust
  • 1 lingurita zahar
  • 50 g otet
  • 20 ml vodca
  • 10 ml apa
  • 20 ml cherry
Cum preparam:
  1. Pentru inceput vom pregati marinata pentru a face acest lucru avem nevoie de o oala mica in care turnam vodca, apa, Sherry, otetul, sarea si zaharul.
  2. Asezam oala pe plita la o temperatura mica si lasam sa ajunga compozitia la punctul de fierbere, dupa care oprim focul si lasam sa se raceasca.
  3. In timp ce marinata se racesce curatam ghimbirul de coaja apoi il punem intr-un castron si turnam peste apa clocotita.
  4. Lasam timp de 5 minete dupa care scurgem apa.
  5. Folosindu-ne de un feliator taiem ghimbirul in feliute subtiri.
  6. Asezam feliutele de ghimbir intr-un borcan peste care turnam marinata. Daca dorim ca ghimbirul sa prinda o culoare roz adaugam in brogan un pic de suc de sfecla rosie. Sigilam borcanul si il punem peste noapte in frigider.
  7. In dimineata zilei urmatoare ghimbirul este deja murat si poate fi pus pe masa.
Pofta buna!

 

Ghimbir murat  Ghimbir murat  Ghimbir murat  Ghimbir murat

Savoare si bun gust – Ghimbir murat

 

[wysija_form id=”1″]

 

 

© 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Dovlecei umpluti
Dovelcei umpluti

  Au aparut dovleceii in piata si nu am putut trece indiferenta pe langa ei. Imi plac in mod deosebit facuti pane, insa de data...

Închide