Gogosi frantuzesti

Gogosi frantuzesti

 

1

 

Cu siguranţă ca nu veţi găsi un alt popor atât de ataşat de bucătaria naţională pe cât este cel francez. Mulţi specialişti s-au grăbit să afirme că bucătăria franceză este, probabil, cea mai bună din lume.

Cui nu-i plac gogoşile? Umplute sau simple, cu glazură sau presărate cu zahăr vanilat, genul acesta de cocă alcătuită în principal din făină, lapte, drojdie şi zahăr, prăjită în ulei din belşug, te face să salivezi doar când te gândeşti.

 

 

 

Gogosi frantuzesti
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Portii: 10
Ingrediente:
  • 250 ml apa
  • 85 g Unt
  • 10 g zahăr
  • 135 g făină alba grâu
  • 300 ml ulei de prăjit
  • ½ lingurița sare
  • 3 ouă
  • 2 albușuri
  • ***Glazura****
  • 150 g zahăr pudra vanilinat
  • 3 linguri lapte proaspat
  • 1 lingura miere
Cum preparam:
  1. Punem pe foc, într-o craticioară, untul, apa, zahărul și sarea. Când apa începe să clocoteasca și untul este topit, punem făina, în bloc (toată o data) și amestecăm vârtos cu telul.
  2. Lăsăm totul pe foc, la foc mic, 5-6 minute, până aluatul începe să formeze o pelicula pe fundul crăticioarei când amestecăm.
  3. Tragem de pe foc și lăsăm aluatul să se racoreasca puțin.
  4. Adăugăm apoi ouăle, unul câte unul, amestecând bine cu mixerul după fiecare.
  5. Adăugăm apoi albușurile, bătute ușor.
  6. Amestecăm bine, până avem un aluat foarte fin, fără niciun fel de cocoloașe.
  7. Punem aluatul într-un pos, cu dui în formă de stea.
  8. Încingem într-o crătiță uleiul și până uleiul este bine încins, tăiem 15 pătrate din hârtie de copt (10x10 cm) și șprițam cerculețe de aluat pe fiecare.
  9. Nu trebuie suprapuse la capăt mai mult decât este necesar, vor sta bine lipite.
  10. Punem apoi gogoșile la prăjit, cu hârtia de copt în sus. După câteva secunde, putem desprinde ușor hârtia de copt folosind o pensetă.
  11. Lăsăm gogoșile să se prăjească, până sunt frumos rumenite pe ambele parți.
  12. Nu le prajim la foc foarte mare, riscam sa fie foarte rumene la exterior și să ramână crude la interior.
  13. Când sunt fierbinți, le dăm prin glazură, pentru care amestecăm toate ingedientele, laptele fiind călduț, pentru ca zahărul să se topeasca complet și să nu se simtă în glazură.
  14. Sunt cele mai pufoase gogoși, un deliciu, se topesc în gură.
  15. Dacă nu doriți să faceți glazura, puteți pur și simplu să le pudrați cu zahăr.

 

Poftă bună!

20151121_203506 20151121_203720(0)

20151121_204025 20151121_204833

20151121_205221 20151121_205235

20151121_210309 20151121_210313 20151121_210548

2

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP