Gogosi mari si pufosi

Gogosi mari si pufoase ca la mama acasa
Gogosi pufosi ca la mama acasa

O reteta simpla foarte usor de facut. Gogosi pufosi ca la mama acasa.

Gogosi pofoase …”dulcele” cu care mă rasfăța bunica. Încă mai văd chipul ei luminat de bucurie când noi, nepoții, goleam farfuria plină fără să clipim. Și chiar dacă au trecut ani, gogoșile au rămas aceleași, pufoase, aurii, înmiresmând camera cu aroma lor vanilată.

 

Gogosi mari si pufoase
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Desert / Dulciuri
Bucataria: Romaneasca
Portii: 12
Ingrediente:
  • 500 g faina
  • 2 oua intregi + 1 albenus
  • 250 ml lapte
  • 40 g zahar
  • 50 g unt topit
  • 10 g drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
  • Esenta de vanilie
  • putina sare
  • Ulei pentru prajit
  • 2 linguri zahar pudra
  • Gem pentru umplut
Cum preparam:
  1. Intr-un castron punem laptele caldut, adaugam zaharul si drojdia si amestecam totul foarte bine, dupa care il lasam sa stea aprox 10 minute sau pana cand deasupra se formeaza o spuma.
  2. Cand spuma sa format la surafata laptelui, adaugam untul topitsi racit, ouale si galbenusul, esenta de vanilie si amestecam foarte bine, dupa care incorporam faina si sarea.
  3. Framantam bine aluatul cca 20 minute la inceut cu o spatula sa incorporam bile tote ingredientele iar apoi cu mana.
  4. Aluatul este normal sa fie putin lipicios.
  5. Il lasam sa stea la dospit aproape 40 de minute acoperit cu o folie, la loc caldut.
  6. Dupa ce aluatul este crescut, il portionam in bucatele de aproximativ 70 grame pe care le formam in bilute, vom obtine in jur de 12 bucati.
  7. Le asezam pe o tava unsa cu ulei si le lasam sa creasca inca 30-40 minute, acoperite cu o folie
  8. Intr-o cratita punem uleiul la incins si la foc mediu prajim gogoasele aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Le rumenim frumos pe ambele parti.
  9. Cand le punem in cratita la prajit le vom aseza cu susul in jos.
  10. Dupa ce le-am prajit pe ambele parti le scoatem din cratita si le asezam pe un servet absorbant de bucatarie.
  11. Intr- un pos la capatul caruia am pus o forma cu un gat mai lung punem gemul droit, facem o gaurica in marginea ggogoasei si o umplem.
  12. Dupa umplere le pudram cu zahar pudra si le putem servi.
Pofta buna!
Daca doriti o reteta de gogosi taiati cu paharul, acei gogosi care au coaja putin crocanta si mai mititei,  apasa AICI

Savoare si bun gust – Gogosi mari si pufoase

© 2019, Florentina Mirela.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

TrackBack URL

http://savoaresibungust.ro/gogosi-mari-si-pufosi/trackback/

PAGE TOP
%d blogeri au apreciat:
Citește mai multe:
Pasta de usturoi
Pasta de usturoi

  Un mod simplu de a stoca usturoi. Aceasta pasta este usor de utilizat pentru diferite feluri de mancare. O putem folosi pentru a adauga...

Închide

Căsuța cu articolele precedente este prezentată de plugin-ul upPrev.