Gomboti cu carne

Gomboti cu carne

 

Gomboti cu carne

Gomboti cu carne

O reteta simpla si foarte gustoasa.

 

Gomboti cu carne
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Aperitive, Reteta bunicii
Bucataria: Romaneasca
Portii: 6
Ingrediente:
  • 700 g de cartofi
  • 2 căni făină
  • 1 ou
  • 200g carne tocată
  • o ceapă
  • Sare si piper negru dupa gust
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 50 g unt
Cum preparam:
  1. Fierbem cartofii în apă sărată. Când sunt fierți îi strecurăm de apă și îi zdrobim într-un piure.
  2. Când piureul  sa răcit ușor, adaugăm oul, sarea, piperul și făina, amestecăm bine până obtinem un aluat moale și pufos.
  3. Curățăm ceapa, o tocăm mărunt și o prăjim în ulei vegetal până se înmoaie. Adaugăm carnea tocată, turnăm putină apă și o fierbem vreme de aproximativ 15 minute, apoi o luăm de pe foc și o lăsăm să se răcească.
  4. Cu o lingura  luăm din aluat de cartofi, formăm o minge în mijlocul căreia  punem umplutura după care o inchidem bine. procedăm cu tot aluatul la fel, procedura este identică cu cea de prepararea gomboților cu prune.
  5. Fierbem gomboții într-o cantitate mare de apă care a fost pusă la fiert împreună cu o lingură de  sare.
  6. Lăsăm să fiarbă până când gomboții plutesc la suprafață, aproximativ 10 minute.
  7. Se vor servi fierbinți presărați cu unt alături de un gustos sos de spanac.

 

 

Poftă bună!

1  20151016_2022262  34

Savoare si bn gust – Gomboti cu carne

© 2016, Tina.

PAGE TOP