Gulas de ciuperci (preparat de post)

Gulas ciuperci
 Reteta traditionala bucatarie romaneasca ca la mama si la bunica acasa componete naturale Gulaş de ciuperci (preparat de post)

Gulaş de ciuperci (preparat de post)

Gulasul de ciuperci este un preparat ardelenesc, care inlocuieste cu usurinta ocanita cu carne.

Este atat de gustos incat nu-ti lipseste carnea in zilele de post.


Gulas de ciuperci (preparat de post)
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Gulaş de ciuperci (preparat de post) Recipe Type : retete de post, Retete vegetariene, Mancare gatita Cuisine: Ardeleneasca Author: Savoare si bun gust Prep time: 20 mins Cook time: 45 mins Total time: 1 hour 5 mins Serves: 4
Autor:
Portii: 4
Ingrediente:
  • 600 g ciuperci
  • 1 căţel usturoi
  • 1 fir rozmarin
  • 1 fir cimbru
  • pătrunjel
  • 1 lingură ulei
  • sare, piper negru
  • Sos gulaş:
  • 1 ardei roşu
  • ½ ceapă mică
  • 1 căţel usturoi
  • 1 linguriţă cu vârf boia de ardei dulce
  • 1 linguriţă cu vârf pastă de roşii
  • 1 linguriţă de oţet balsamic
  • ½ linguriță zahăr
  • 1 lingură ulei
  • sare
Cum preparam:
  1. Pentru un gust mai bun eu am folosit mai multe feluri de ciuperci ( champignon, hribi și ghebe).
  2. Curatăm ciupercile de pieliță și picioruşe şi le tăiem bucăţi potrivite.
  3. Preparăm sosul:
  4. Într-o oală încingem uleiul şi adăugăm ceapă tocată, usturoiul felii groase şi ardeiul curăţat tăiat în cubulețe.
  5. Le distuim împreună 5 minute, până ceapă se înmoaie un pic. Adaugăm pasta de roşii şi oţetul balsamic şi mai distuim împreună încă 1 minut.
  6. Tragem oală de pe foc, adaugăm boiaua şi zahărul şi amestecăm bine. Se stinge cu lichidul de pe ciuperci şi se condimentează cu puţină sare.
  7. Punem peste cca 300 ml apă și fierbem la foc mic, timp de 25 de minute. Mixăm sosul în blender şi apoi îl trecem printr-o sită fină.
  8. Într-o cratiţă mai măricică încingem uleiul peste care adăugăm ciupercile. Le sotăm la foc mare până încep să se rumeneasca. Adaugăm usturoiul tăiat felii, firele de verdeaţă, puţină sare şi piper negru şi distuim încă 1 minut.
  9. Adaugăm sosul gulaş şi fierbem cu capac timp de 10 minute.
  10. Scoatem verdeţurile din oală și adaugăm pătrunjelul tocat.
  11. Gulașul de ciuperci se combină excelent cu mămăliguţă sau piure de cartofi.

 

 

 

Poftă bună!

23 â541Savoare si bun gust – Gulaş de ciuperci (preparat de post)

© 2016, Tina.

PAGE TOP