Iahnie de cartofi

Iahnie de cartofi

 

Iahnie de cartofi

Reteta din caietul bunicii

Cartofii sunt cultivați în peste 120 de țări și sunt consumați zilnic de peste un miliard de oameni. În anul 2007, recolta totală de cartofi a fost de 300 de milioane de tone. Va vine sa credeti?
Da, este foarte credibil, cartoful este cea mai populară legume, gatita in toate bucătăriile lumii.După orez, grâu și porumb, cartofii reprezintă a patra sursă de energie alimentară.

 

Iahnie de cartofi
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Portii: 4
Ingrediente:
  • 300 ml apă
  • 50 ml ulei
  • 1 kg cartofi
  • 50 g bulion
  • 200 g roșii conservă
  • 5-6 căței usturoi
  • 2 cepe
  • 2 foi de dafin, 1 legătură pătrunjel
  • sare, piper
Cum preparam:
  1. Curățăm ceapa, o tăiem julienne și o călim în uleiul încins.
  2. Curățăm si spalam cartofii se spală și îi taiem cuburi de dimensiuni aproximativ egale. Când ceapa este distuită adaugăm cartofi peste și amestecăm cu o lingură de lemn. Călim câteva minute.
  3. Bulionul îl dizolvăm în 250 ml apă fierbinte și îl turnăm peste ceapă și cartofi.
  4. Presarăm sare și piper.
  5. Acoperim cratița cu un capac și il lasăm să fiarbă 10-15 minute.
  6. Roșiile le spalăm și le taiem cubulețe. Le adaugăm peste cartofi și presarăm foi de dafin.
  7. Tocăm usturoiul și pătrunjelul, și adaugăm peste iahnie. Turnăm și restul de apă și vom introduce cratița în cuptor pentru 25 minute.
  8. Servim iahnia caldă.

 
1

Pofta bună!

 

Savoare si bun gust – Iahnie de cartofi

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Drob din ficatei de pui
Drob din ficatei de pui

  Este o reteta ideala pentru cei care de Sfintele Sarbatori de Pasti vor pe masa un traditional drob, dar nu din miel. Este un...

Închide