Inele de ceapa pane

Inelede ceapa
Inele din ceapa pane

Preparatul clasic din bucataria americana. Gustoase, savuroase si usor de facut.

Inele de ceapa pane… cine nu are in bucatarie o ceapa, un ou si putina faina? De atat avem nevoie pentru acest preparat faimos in America si mai noi si pe la noi. Le putem asocia cu un burger, o friptura sau pur si simplu sa le „rontaim”.

Inele de ceapa pane
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Aperitiv, Garnitura
Bucataria: Americana
Portii: 4
Ingrediente:
  • o ceapa mare
  • 200 g faina
  • 2 oua
  • 2 lingurite boia de ardei iute
  • 100 ml bere
Cum preparam:
  1. Curatam ceapa, atentie eliminam doar prima foaie a cepei.
  2. O taiem rondele de cca 1,5 cm grosime, dupa care le desfacem inel cu inel.
  3. Intr-un castron amestecam faina cu cele doua oua, boiaua de ardei si turnam berea.
  4. Adaugam atata bere cat sa obtinem un aluat putin mai gros decat cel de clatite.
  5. Folosim bere pentru ca asa vom obtine o crusta crocanta, numai buna de rontait.
  6. Sa fim siguri ca se lipeste aluatul de ceapa, dam inelele prin faina, apoi le inmuiem in aluat pana le acoperim pe toata suprafata.
  7. Intr-o tigaie cu ulei incins punem pe rand inelele de ceapa si le rumenim pe ambele parti.
  8. Cand sunt rumenite le scoatem pe un servet absorbant de bucatarie pentru a scapa de surplusul de ulei.
  9. Le servim dupa ce s-au racorit.
Pofta buna!

Savoare si bun gust – Inele de ceapa pane

 

© 2019, Florentina Mirela.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

TrackBack URL

http://savoaresibungust.ro/inele-de-ceapa-pane/trackback/

PAGE TOP
%d blogeri au apreciat:
Citește mai multe:
Maioneza rapida
Maioneza rapida

    Sa uitam de maioneza pregatita doar din galbenusuri, de picatura de ulei pusa cu mare grija ca maioneza sa nu se taie... haideti...

Închide