Inghetata de capsuni

Inghetata capsune
Inghetata capsune

O reteta simpla cu un rezultat savuros.

Ador capsunele, imi plac proaspete, in prajituri, in dulceturi, dar cel mai mult iubesc inghetata de capsuni. Reteta pe care o folosesc este simpla si usor de facut.

Va invit sa o pregatim impreuna.


Inghetata de capsuni
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Desert / Dulciuri
Portii: 6
Ingrediente:
  • 500 g capsuni
  • 200 ml lapte rece
  • 300 ml smantana pentru frisca (30% grasime)
  • 5-6 linguri de zahar (dupa gust)
Cum preparam:
  1. Spalam capsunele bine, le taiem in jumatate si le mixam intr-un blender,
  2. Strecuram capsuni mixati, imi place ca inghetata sa fie fina fara samburei.
  3. Turnam capsuni intr-un castron, adaugam laptele si zaharul si amestecam bine.
  4. Separat mixam smantana de frisca pana obtinem o spuma nu prea tare . Se poate adauga smantana de frisca nemixata, eu prefer sa o fac spuma deoarece inghetata va fi mai aerata, mai cremoasa.
  5. Peste frisca adaugam capsunele amestecate cu zaharul si laptele.
  6. Amestecam usor sa incorporam bine toate ingredientele.
  7. Asezam preparatul intr-o caserola si o introducem in congelator pentru 2 -3 ore.
  8. Din 30 in 30 de minute scoatem caserola din frigider si amestecam in ea.
  9. Cand o servim, o asezam in cupe si ornam cu fructe proaspete si frunze de menta.

Pofta buna!

Inghetata de capsuni  spuma7Inghetata de capsuni  Inghetata de capsuniInghetata de capsuni  Inghetata de capsuniInghetata de capsuni  Inghetata de capsuni

Savoare si bun gust – Inghetata de capsuni

© 2016, Tina.

Trimite si prietenilor tai. Multumesc pentru Share si Like!
20
PAGE TOP

Ti-a placut? Trimite si prietenilor tai. Multumesc pentru Share si Like. :-)