Lasagna cu cas, dovleac si bacon

O reteta din bucataria italiana
O reteta din bucataria italiana

O reteta din bucataria italiana

 

Dacă vă place acest fel de mâncare, va invit sa gatim impreuna pentru că rețeta pe care o  prezint astăzi va face masa dumneavoastră un triumf de gust și bunătate. Lasagna cu crema de dovleac, bacon și Provolone este gustoasa și suculenta si este perfecta pentru o masa cu prietenii.

 

Lasagna cu cas, dovleac și bacon
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Bucataria: Italiana
Portii: 4
Ingrediente:
  • 300 g făină
  • 3 oua
  • jumătate Dovleac (dimensiune medie)
  • 150 g de bacon
  • 200 g de cas – Provolone (mai bine dacă este afumat)
  • 100 g brânză rasă
  • Sare, piper, rozmarin, unt, ulei de masline
  • O jumătate de ceapă
Cum preparam:
  1. În primul rând, trebuie să pregătim un aluat clasic. Pentru a obține aluatul, amestecam faina cu trei ouă întregi: pe o tablă de patiserie, facem gramajoara faina si punem ouăle în centru și adaugăm un vârf de cuțit de sare.
  2. Framantam bine aluatul până când vom obține o minge cu suprafață netedă și fermă.
  3. Înfășuram aluatul cu o folie de plastic și-l lasăm timp de aproximativ treizeci de minute la odihna intr-un loc cald.
  4. Între timp, intr-o tigaie, calim câteva minute și jumătate ceapa tocata marunt in uleiul de măsline incins la foc mediu.
  5. Cand ceapa este calita adaugam peste, dovleacul taiat în cuburi. Acoperim cu un capac tigaia si lasam la foc mic cateva minute. Adaugam un vârf de cuțit de sare, o crenguta de rozmarin și putin piper alb sau negru. Gatim dovleacul pana are o consistenta moale si poate fi zdrobit cu lingura.
  6. Într-o alta tigaie, prăjim bacon-ul tăiat în fâșii, nu trebuie să adăugam ulei, pentru că scopul este sa obtinem un bacon crocant.
  7. Cand dovleacul este gata il rasturnam intr-un blender si il mixam impreuna cu 2-3 linguri de ulei de masline si vom obtine un sos.
  8. Dacă preferam ca in lasagna sa simtim bucatele de dovleac, nu-l vom mixa ci il vom zdrobi cu furculita si vom face separat un sos (de smantana sau rosii, dupa gust) pe care il vom amesteca cu dovleacul astfel încât să dea mai fluiditate la amestec.
  9. După ce am pregătit sosul, putem intinde aluatul pentru lasagna cu masina de intins sau manual, cu un sucitor (ce avem la indemana.
  10. Trebuie sa obtinem din aluat  o foaie subțire.
  11. Tăiem foile dreptunghiuri de dimensiunea pe care o preferam.
  12. Între timp, într-o oală destul de mare se fierbe apă cu sare.
  13. Introducem pastele în apă timp de aproximativ un minut și le scurgem rapid.
  14. Cu putin unt ungem un vas termorezistent iar cu un polonic turnam un strat de crema de dovleac.
  15. Apoi asezam primul strat de lasagna care se acoperă cu cremă de dovleac, bacon, si casul – Provolone taiat in felii subtiri si o lingura de brânză rasă.
  16. Se repetă ori de câte ori există straturi pe care dorim să le facem (recomand să aibă cel puțin trei).
  17. Deasupra vom presara cu multa brânză rasă și unt. Introducem vasul în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de aproximativ 20 de minute.
  18. Lasagna cu dovleac, branza si bacon va fi gata cand deasupra se formeaza o crusta aurie.
  19. Se serveste calda.

2

345

 

Poftă bună!

 

 

Savoare si bun gust -Lasagna cu cas, dovleac si bacon

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Dieta armatei israeliene, un plan de atac fulger asupra excesului ponderal

Creata in anii 1970, dieta armatei israeliene a facut furori in randul persoanelor dornice sa-si subtieze silueta intr-un interval de timp foarte scurt. Dieta dureaza...

Închide