Legume la wok

Durata: 20 minute
Complexitate: Simplu

77
Ingrediente:
Ardei gras (mai multe culori, rosu aprins, verde, galben)
Țelină
Gulie
Morcov
Usturoi
Ciuperci
Lămâie
Sos soia
Cum preparăm:
Curațăm legumele și le tăiem julienne, dar mai mari, gen mâncare chinezească.
Usturoiul îl taiem mic, nu îl pisăm.
Pe aragaz punem wok-ul pe focul dat la maxim.

Turnăm puțin ulei de măsline, punem usturoiul și amestecăm încontinuu. Nu lasăm usturoiul să se îngălbenească sau să se ardă.
Pereții wok-ului fiind foarte subțiri și încinși, usturoiul se poata arde foarte redepe sâși va da mâncării un gust amărui foarte neplăcut.

Continuăm cu legumele pe care le lăsăm în wok să se călească aproximativ 5-10 min (timpul diferă în funcție de intensitatea gazelor care cuprinde pereții wok-ului.

Când legumele sunt puțin pătrunse, turnăm zeama de la o jumatate de lămâie și puțin sos de soia. Foarte important este să nu punem sare. Fără sare.

Mai lasăm pe foc 1 min ca să se întrepătrundă toate aromele și lăm de pe foc. Garnitura este gata.

Poftă bună!

1112jpg 113 111

 

© 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Cartofi cu bacon
Cartofi umpluţi cu mozzarella, porumb şi bacon

Cartofii reprezintă o mâncare hrănitoare şi săţioasă după ce îi consumi nu îţi va mai fi foame pentru câteva ore. Mai mult, cartofii conţin şi...

Închide