Mini Ricotta cu cartofi

Mini ricotta

 

Este un fel de mancare versatil pentru micul dejun, pranz sau cina, de asemenea, pot fi reicalzite si sunt la fel de gustoase.


Mini Ricotta cu cartofi
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Autor:
Categoria: Aperitiv
Portii: 8
Ingrediente:
  • 2 linguri de unt topit
  • 2 linguri uscate pesmet
  • 2 cartofi, de marime medie, curatati si dati prin razatoarea mare
  • 3 cepe verzi, tocate
  • ½ ardei rosu tocat fin
  • 1½ cani Branza Ricotta
  • 1 cana cascaval ras
  • 4 oua, usor batute
  • ½ lingurita de sare si piper proaspat macinat
Cum preparam:
  1. Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.
  2. Folosim o tava de briose cu 12 cupe.
  3. Fiecare cupa se unge cu unt topit si se presara cu pesmet in strat subtire. Scuturam excesul.
  4. Amestecam cartofii cu ceapa, ardeiul, branza ricotta, cascavalul, ouale, sarea și piperul.
  5. Amestecul obtinut se imparte in parti egale in cupele de briosa.
  6. Se da la cuptor timp de 30 de minute sau până cand devin aurii.
  7. Scoatem tava din cuptor si lasam sa stea timp de 5 minute, apoi cu un cutit desprindem placintelele de marginile tavii.
  8. Putem adauga in compozitie o jumatate de cana de bacon fiert taiat in cubulete.
  9. Servim cu sos de salsa picant sau dulce dupa gust si o salata proaspata.
Pofta buna!

 

mini ricotta  mini ricotta

 

Savoare si bun gust – Mini Ricotta cu cartofi

 

 

© 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Crutoane cu usturoi

Durata:  20 minute Complexitate: Usor     Ingrediente (6 porti): 4 linguri de unt 1 căţel de usturoi, tocat 3 felii (2 cm grosime) de...

Închide