Mini tarte cu somon

Mini tarta cu somon
Mini tarta cu somon

Un aperitiv care face cinste platourilor festive

Un aperitiv rafinat cu multa savoare si gust bun.

 

 

Mini tarte cu somon
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Portii: 12
Ingrediente:
  • **** tarte****
  • 150 g unt rece
  • 225 g făina
  • un vârf de cuțit de sare
  • 2 ouă
  • ****umplutură****
  • 150 g somon afumat
  • 150 g brânză dulce
  • 2 ouă întregi
  • 2 gălbenușuri
  • ceapă verde,pătrunjel sau mărar
Cum preparam:
  1. Amestecăm făina, untul și sarea și frământăm (mixăm) până cănd amestecul se transformă în firimituri. Adăugăm un ou și frământăm până începe să aibă consistenața unui aluat.
  2. Când aluatul s-a legat îl împachetam în folie alimentară și îl punem în frigider pentru 30 de minute.
  3. Încălzim cuptorul la 190 grade (la gaz nivel 5).
  4. Scoatem aluatul din frigider și întindem cu sucitorul apoi îl tăiem în cercuri pe masura formelor.
  5. Punem aluatul în forme și nivelăm cu degetul în așa fel încât aluatul să se muleze perfect, apoi tăiem marginile și lăsăm cam 1 cm mai mult decât marginea.
  6. Înțepăm aluatul de la baza formei cu furculița.
  7. Punem peste fiecare tartă un cerculet facut din hârtie de copt peste care punem boabe de fasole (orez, năut, ce avem la îndemană).
  8. Boabele de fasole nu vor lăsa să crească aluatul și astfel vom obține în interior o forma perfectă.
  9. Le punem la copt pentru 10 minute.
  10. Scoatem formele din cuptor, luăm boabele și hârtia de copt din interiorul tartelor și ungem cu o pensula baza, cu oul pe care între timp l-am bătut.
  11. Reducem temperatura cuptorului la 150 grade (la gaz nivel 2) și introducem din nou tartele pentru 5 minute
  12. Pregătim umplutura, amestecăm brânza cu ouăle și gălbenușurile până se omogenizează.
  13. Tăiem bucata de somon în cubulețe mici și adăugăm o treime din cantitate, în amestec împreuna cu pătrunjelul sau mărarul și ceapa verde.
  14. Amestecăm bine și turnăm compoziția în fiecare formă peste tartă.
  15. Le introducem din nou la cuptor și coacem pentru 20-25 de minute sau până când umplutura a crescut și devine aurie.
  16. Odata coapte scoatem tartele din forme și le ornăm cu somonul rămas, brânză si verdeață.

 

Pofta buna!

2345678910111213

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Frittata cu feta si spanac
Frittata cu feta si spanac

Un mic dejun de sambata, rapis i usor de facut. Gustos si sanatos.

Închide