Mujaddara Libaneza ( Preparat de post – Vegetarian)

Mujaddara Libaneza
Mujaddara Libaneza

O reteta orientala plina de savoare

Reteta de mujaddara este un preparat gutos din bucataria libaneza, fiind popular in majoritatea tarilor arabe. Este o  mancare ce poate fi servita atat calda, cat si rece. Este o reteta pe cat de simpla pe atat de delicioasa, un adevarat deliciul fiind si un  preparat minunat pentru zilelede post.

 

 
Mujaddara Libaneza ( Preparat de post - Vegetarian)
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Portii: 4
Ingrediente:
  • 500 g de linte maron
  • 300 g de orez
  • 4 cepe
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri ulei de masline
  • Condimente: cardamon, scortisoara, chimen, sare si piper
Cum preparam:
  1. Fierbem in doua oale separat, lintea si orezul.
  2. Intr-o tigaie incingem uleiul si calim ceapa taiata rondele la foc mic, pana se inmoaie si prinde culoarea aurie.
  3. Amestecam intr-un bol mai mare orezul, lintea, o treime din ceapa, 2 linguri de ulei de masline, sarea,piperul si le calim impreuna pret de 2-3 minute.
  4. Daca servim ca fel principal  decoratam preparatul cu ceapa ramasa, dupa ce o caramelizam putin.
  5. Daca avem la indemana toate condimentele vom conferi o nota exotica aparte preparatului.

 

 

Pofta buna!

 

Savoare si bun gust – Mujaddara Libaneza ( Preparat de post – Vegetarian)

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Sfaturi in bucatarie
Printre oale, cratițițe si tăvi. Staturi utile in bucătărie

    Chiar dacă suntem gospodine desavarsite, tot sunt momente in care ni se lipeşte mâncarea de tigaie sau aluatul nu creşte. Iată cateva sfaturi...

Închide