Mujaddara Libaneza ( Preparat de post – Vegetarian)

Mujaddara Libaneza
Mujaddara Libaneza

O reteta orientala plina de savoare

Reteta de mujaddara este un preparat gutos din bucataria libaneza, fiind popular in majoritatea tarilor arabe. Este o  mancare ce poate fi servita atat calda, cat si rece. Este o reteta pe cat de simpla pe atat de delicioasa, un adevarat deliciul fiind si un  preparat minunat pentru zilelede post.

 

 
Mujaddara Libaneza ( Preparat de post - Vegetarian)
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Portii: 4
Ingrediente:
  • 500 g de linte maron
  • 300 g de orez
  • 4 cepe
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri ulei de masline
  • Condimente: cardamon, scortisoara, chimen, sare si piper
Cum preparam:
  1. Fierbem in doua oale separat, lintea si orezul.
  2. Intr-o tigaie incingem uleiul si calim ceapa taiata rondele la foc mic, pana se inmoaie si prinde culoarea aurie.
  3. Amestecam intr-un bol mai mare orezul, lintea, o treime din ceapa, 2 linguri de ulei de masline, sarea,piperul si le calim impreuna pret de 2-3 minute.
  4. Daca servim ca fel principal  decoratam preparatul cu ceapa ramasa, dupa ce o caramelizam putin.
  5. Daca avem la indemana toate condimentele vom conferi o nota exotica aparte preparatului.

 

 

Pofta buna!

 

Savoare si bun gust – Mujaddara Libaneza ( Preparat de post – Vegetarian)

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Budinca Mozaic

Astăzi vom pregăti budinca de brânză cu fructe confiate. Este foarte simpla si destul de repede de preparat, și se pare că este si foarte...

Închide