Muschilet de porc în foietaj cu sos olandez

Muschiulet in foietaj
Muschiulet in foietaj

Un preparat gustos, plin de savoare.

Niciun alt preparat culinar nu este atât de pufos, ușor si crocant. Secretul aluatului de foietaj, care nu are nevoie de niciun agent de crestere, stă in modalitatea specială in care este pregătit.

Deoarece foietajul are un gust neutru, este potrivit atât pentru preparate dulci, cat si sărate. Gustari mici pot fi pregatite si porționate inainte de coacere, insa si bucațile de carne sau peste pot fi servite cu succes invelite in aluatul pufos.

 

Muschilet de porc în foietaj cu sos olandez cu portocale
 
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
 
Portii: 8
Ingrediente:
  • 4 muschileti de porc
  • 1 lingură ulei
  • 4 crenguțe cimbru
  • 1 pachet aluat foietaj
  • 4 gălbenușuri
  • 1 lingură lapte
  • Sare, piper măcinat
  • 2 linguri vin alb
  • 75 g unt
  • 50 ml zeamă de portocale și puțină coajă rasă
  • boabe de piper zdrobite.
Cum preparam:
  1. Spalam muschiuletul si il fierbem intr-o oala cu apa si sare timp de 10-15 minute.
  2. Il scoatem din oala si il lasam sa se racoreasca.
  3. Cand este rece il uscam prin tamponare cu un șervet si il condimentam cu sare și piper.
  4. Împărțim aluatul foietaj în patru porții, il întindem puțin mai subțire și împachetam fiecare muschiulet, apăsând bine marginile.
  5. Batem 1 gălbenuș cu lapte și ungem aluatul de foietaj.
  6. Așezam bucățile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem în cuptorul preîncălzit, timp de aprox. 25-30 de minute, până devin brun-aurii.
  7. Pentru sosul olandez, batem restul de gălbenușuri cu vinul și cu puțină sare pe baie de aburi, până devin o cremă groasă.
  8. Topim untul și adăugam picătură cu picătură în crema de gălbenuș, amestecând bine.
  9. Rafinam sosul cu sucul de portocală și cu coaja rasă și condimentam cu boabele de piper zdrobite.
  10. Fileul il servim cu  o garnitura de cartofi sau cartofi sau legume, asezonat  cu sosul olandez.
  11. Ornam după preferințe, cu cimbru.

 

muschiulet de porc  11233341_1518265101827377_912247323293889332_n11148646_1518262471827640_1769465121071628581_n  12183799_1518262481827639_25043593451021167_o

Pofta buna!

 

Savoare si bun gust -Muschilet de porc în foietaj cu sos olandez 

[wysija_form id=”2″]

 

 

© 2015 – 2016, Tina.

PAGE TOP
Citește mai multe:
Rulouri de vinete cu piept de pui

Vanata cruda nu are un gust prea placut, dar atunci cand este gatita, devine frageda, cu o aroma complexa si o textura interesanta. Sararea, iar apoi stoarcerea...

Închide